Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró

Adreça:
El Carreró, 17
08301 Mataró

Contacte:
Tel. 93 758 24 01
museum@ajmataro.cat

Horari:
De dimarts a divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d’11 a 14 h.
Tots els dilluns i els festius tancat
(excepte 12 d'octubre, 1 de novembre i 6 de desembre que està obert d'11 a 14 h sempre que no siguin dilluns).

Les visites guiades i activitats familiars tenen un aforament limitat, i juntament amb les visites escolars cal fer una reserva prèvia al telèfon 93 741 29 30 de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé escrivint a educacultura@ajmataro.cat

La seu del Museu de Mataró està ubicada a l’edifici de Can Serra, casa pairal de Jeroni Serra Arnau, primer síndic de la vila a Corts, bastida el 1565. 

Al primer pis hi trobem l’exposició permanent, que presenta de forma sintètica dos dels eixos temàtics del programa expositiu relacionats amb la història de Mataró: L’exposició Iluro, ciutat romana, que ofereix una aproximació al Mataró d’època romana que les excavacions dels darrers anys han permès conèixer, i l’exposició Mataró, ciutat mediterrània,  un recorregut per la història de la ciutat des dels temps medievals i moderns fins a l’actualitat.

Can Serra també ofereix una programació estable d’exposicions temporals sobre temes locals vinculats amb l’arqueologia, l’art, la història, l’etnologia, la ciència i la tècnica i les ciències naturals.

La institució està integrada als circuits de producció d’exposicions itinerants relacionats amb les temàtiques que li són pròpies i manté programes de col·laboració i intercanvi amb altres museus, institucions i entitats per difondre les col·leccions més enllà de l’àmbit local.

Cada primer dissabte de mes a les 18 h hi ha una visita guiada a l’edifici i a les exposicions, i cada primer diumenge de mes a les 12 h hi ha una activitat familiar dirigida especialment a nens i nenes a partir de 5 anys. Aquesta activitat està gairebé sempre relacionada amb alguna exposició que es pot visitar en aquell moment i, a part d’explicació, visita o joc, també inclou una activitat de manualitats en arts plàstiques.

Iluro, ciutat romana + Mataró, ciutat meditèrrània

Exposicions del Museu que mostren el passat, present i futur de la ciutat

part de la col·lecció del museu