Can Serra. Museu de Mataró

Adreça:
El Carreró, 17
08301 Mataró

Contacte:
Tel. 93 758 24 01
[email protected]

Horari:
De dimarts a divendres de 17 a 20 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges d’11 a 14 h.
Dilluns i festius tancat (excepte 12 d'octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre)

Visita guiada a l’exposició temporal: 1r dissabte de cada mes a les 18 h
Visita guiada a l’exposició permanent:
4t dissabte de cada mes a les 18 h
Activitat familiar:
1r diumenge de cada mes a les de 12 h

L'entrada i les activitats són gratuïtes. Més informació i reserves al telèfon 93 741 29 30 de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé enviant un correu electrònic a [email protected]

La seu del Museu de Mataró està ubicada a l’edifici de Can Serra, casa pairal de Jeroni Serra Arnau, primer síndic de la vila a Corts, bastida el 1565. 

Al primer pis hi trobem l’exposició permanent, que presenta de forma sintètica dos dels eixos temàtics del programa expositiu relacionats amb la història de Mataró: L’exposició Iluro, ciutat romana, que ofereix una aproximació al Mataró d’època romana que les excavacions dels darrers anys han permès conèixer, i l’exposició Mataró, ciutat mediterrània,  un recorregut per la història de la ciutat des dels temps medievals i moderns fins a l’actualitat.

Can Serra també ofereix una programació estable d’exposicions temporals sobre temes locals vinculats amb l’arqueologia, l’art, la història, l’etnologia, la ciència i la tècnica i les ciències naturals.

La institució està integrada als circuits de producció d’exposicions itinerants relacionats amb les temàtiques que li són pròpies i manté programes de col·laboració i intercanvi amb altres museus, institucions i entitats per difondre les col·leccions més enllà de l’àmbit local.

Cada primer dissabte de mes a les 18 h hi ha una visita guiada l'exposició temporal del museu, i cada quarts dissabte de mes també a les 18 h hi ha una altra visita guiada a l’edifici i a l'exposició permanent del Museu. Cada primer diumenge de mes a les 12 h hi ha una activitat familiar dirigida especialment a nens i nenes a partir de 5 anys. Aquesta activitat està gairebé sempre relacionada amb alguna exposició que es pot visitar en aquell moment i, a part d’explicació, visita o joc, també inclou una activitat de manualitats en arts plàstiques.

Agenda d'activitats


Iluro, ciutat romana + Mataró, ciutat mediterrània

Exposicions del Museu que mostren el passat, present i futur de la ciutat


part de la col·lecció del museu