Projectes educatius

Cultura i educació, de la mà


La formació i el foment de l’experiència vivencial és un element clau en l’acció cultural de Mataró. Invertim en projectes educatius amb el convenciment que la formació en matèria de cultura és fonamental per al desenvolupament personal de nens i nenes, de nois i noies, d’adults, de gent gran, de qui ho coneix i qui no ho coneix... per donar l’oportunitat  de viure experiències, de reflexionar, de crear, de conviure i compartir, millorar com a persona, com a grup i com a comunitat.

Imatge d'una classe de l'Aula

Mapadeball

Aquest  projecte formatiu en dansa contemporània promou i dona a conèixer el llenguatge del moviment en horari lectiu als alumnes de 3r i 4t d’ESO, a partir de coreografies dissenyades especialment per a l’ocasió. El professorat participant rep formació en l’àmbit de la dansa contemporània.

Aula de Teatre

Mostra de Teatre a les escoles i als instituts

Els escolars de 2n d’ESO dels instituts públics mataronins tenen el teatre com a assignatura optativa, assessorats per especialistes en pedagogia teatral. Treballen una temàtica comuna i per fer-ho estan acompanyats de professionals de les arts escèniques.

Els alumnes de cicle superior de primària que tenen teatre dins l’horari lectiu treballen a l’entorn d’un tema durant tot el curs amb els seus mestres i el suport d’un pedagog/a teatral.
El resultat final del treball es representa al Teatre 
Monumental o bé al mateix institut.

Imatge del teatre

Anem al teatre

Cada any l’alumnat d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat de la ciutat i la comarca pot visitar el Teatre Monumental en horari lectiu.
Es  programen espectacles idonis per a cada nivell educatiu de companyies professionals de prestigi. Les obres es complementen amb guies didàctiques adients per treballar l’obra prèviament o a posteriori.

activitat pedagògica al Museu de Mataró

Servei educatiu d’exposicions: Museu de Mataró (Can Marfà Gènere de Punt, Can Serra Història de la Ciutat, Ca l’Arenas Centre d'Art i Vil·la romana de Torre Llauder), Nau Gaudí, Can Boet (CPAN) i La Presó-M|A|C

Hi ha un programa d’activitats i propostes educatives que s’adrecen tant a grups escolars com al públic en general, per tal de treballar els continguts de les exposicions.

Els tallers i les activitats pedagògiques s’adapten al projecte curricular dels centres i als diferents nivells d’ensenyament. Les visites les fa un equip de mediadors/artistes/pedagogs professionals.

Més informació: [email protected] o bé 93 741 29 30.

Cantània i La Clika

Cantània és una experiència musical dirigida als alumnes de cinquè de primària de Mataró i Maresme amb l’objectiu de treballar durant tot el curs una cantata escrita per un escriptor de renom, musicada i dirigida per professionals del món de la música.

La Clika és una iniciativa que es realitza a les escoles de primària amb la figura d’un director que coordina la tasca a les escoles i dirigeix l’acte final. L’activitat es realitza durant els mesos escolars en horari lectiu amb classes de música i en horari no lectiu per a formació per al professorat. 

El mes de maig se celebra la interpretació de les cantates oberta a tothom al Teatre Monumental.

activitat escolar a le biblioteques

Servei educatiu a les biblioteques

Les Biblioteques de Mataró ofereixen una àmplia oferta de serveis i activitats específiques adreçades als centres d’ensenyament de la ciutat.

La proposta de visites i activitats està dissenyada per donar a conèixer la biblioteca i els recursos que ofereix, formar a les persones en l’accés i ús de la informació, promoure el foment de la lectura, donar suport als programes d’alfabetització de les persones nouvingudes i contribuir a la disminució de la fractura digital.