Patrimoni natural

Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (CPAN)

Al Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, ubicat a l’antiga masia de Can Boet, també hi ha el Centre de Documentació del Parc Montnegre i el Corredor i hi treballa la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró. La Secció està formada per un col·lectiu d’investigadors que treballen de forma voluntària i altruista en els camps de la recerca i la divulgació del patrimoni natural del Maresme. Fruit del treball conjunt de l’entitat i l’Ajuntament es publica la revista científica Atzavara. Podeu consultar els articles de la revista a l’adreça www.scn-mm.cat/atzavara o al portal www.raco.cat.

El Centre de Documentació està especialitzat en el Parc Montnegre i el Corredor, les seves peculiaritats faunístiques i vegetals d’acord amb els diferents períodes històrics i culturals. Forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Compta amb una biblioteca especialitzada en ciències naturals i en l’àmbit del Maresme de prop de 2.500 volums. Podeu visitar el Centre els dijous de 10 a 14 h o bé concertant una visita al telèfon  93 758 22 06 o bé a l’adreça cdmataro@diba.cat

Com a activitat regular cada any trobem la celebració de la Mostra de bolets del Maresme, una carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament durant una setmana, amb plafons explicatius i una mostra divulgativa dels bolets que trobem al Maresme.

Cada mes de març també s’organitza un cicle de conferències sobre un tema de ciències naturals. A part de les ponències, s’organitzen sortides per viure, aprendre i investigar sobre la temàtica d’aquell any.