Convocatòries a premis


Un dels objectius de Cultura és fomentar la creativitat. La iniciativa i la col·laboració en l’organització de premis i certàmens és des de fa temps una línia més d’actuació. Hi ha diversos àmbits i formats.

imatge del Premi Pedrolo

Premi de Narrativa de Ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Convocatòria oberta! Concurs anual de novel·la curta de ciència-ficció escrita en català, amb una dotació econòmica de 3.000 euros. 

Podeu consultar les bases aquí

El termini per presentar les obres finalitza el dia 28 de febrer de 2025. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb la Biblioteca Pompeu Fabra: [email protected]


Premi de Poesia Ventura Ametller

Concurs anual de recull de poemes en llengua catalana. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora dins la col·lecció de poesia Premi Ventura Ametller d’Edicions de 1984. L’entitat impulsora del premi és l’Associació Ventura Ametller.

Més informació del Premi

Premi Helena Jubany de narració curta o contes per a ser explicats

Concurs anual de narració curta o recull de contes en llengua catalana. El premi consisteix en una dotació econòmica de 3.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora amb el diari Ara i al web de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, entitat impulsora del certamen.

Més informació de l'Associació Helena Jubany i Lorente

Beques Festival Nosaltres 

Convocatòria de beques de suport a la creació, producció i exhibició de projectes escènics de petit format. S'’organitza des del Festival Nosaltres, i compta amb la col·laboració de Cultura Mataró, a través del Cafè Nou. 

Pots consultar les bases de les beques del 2024 (termini tancat) aquí

Més informació del Festival Nosaltres