Decidim avui la ciutat de demà

Exposició

Del 15.05.2023 al 03.06.2023 / Biblioteca Popular (C. d’en Palau, 18)
Dl, dc i dv de 15 a 20 h. Dt i dj de 9.30 a 20 h. Ds de 9.30 a 13.30 h

Mataró Agenda Urbana 2030 és un procés de reflexió estratègica compartit amb tota la ciutadania i agents del territori per definir la ciutat que volem el 2030.

Durant l’any 2022 es van proposar diferents espais participatius per a recollir l’opinió de diferents col·lectius i agents del territori: fòrums, debats, tallers, etc.; per definir quins eren els reptes de la nostra ciutat de cara al 2030 i marcar un full de ruta. 

Durant el mes de desembre de 2022, més de 100 adolescents i joves, estudiants de secundària o participants en espais joves de la ciutat, van estar convidats per l’Ajuntament de Mataró a participar en tallers de sensibilització per tal de recollir les seves opinions i la seva mirada sota el lema “Decidim avui la ciutat de demà”. 

En aquests tallers, i a partir de diferents dinàmiques participatives, van reflexionar al voltant de tres eixos relacionats amb les temàtiques prioritzades des de l’Agenda Urbana Mataró 2030: Mataró com a ciutat saludable; com a ciutat inclusiva, i com a ciutat resilient amb el canvi climàtic. Aquesta exposició és el fruit d’aquest procés participatiu amb els i les joves de la ciutat. Les siluetes són una adaptació del format original de la creació dels i les adolescents, i simbolitzen la seva mirada sobre la ciutat del futur: les seves pors, els seus somnis i també les seves propostes d’accions per tal que la ciutat que somnien per al 2030 sigui possible. 

Els adolescents i joves que han participat han estat els grups de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Les Cinc Sénies, el grup de 2n d’ESO de l’Institut Escola Mar Mediterrània, el grup de 1r d’ESO de l’escola Cor de Maria i els adolescents i joves de diversos Espais Joves.

Organitza: Biblioteques de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…