Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa omplint l’espai públic de moviment

noticia
Data de la publicació : 25.04.2023

Aquesta és ja la desena edició del 29 és dansa, la commemoració que es fa  a Mataró del Dia Internacional de la Dansa. El principal objectiu és dur la dansa a l’espai públic, fent-la visible i accessible per a promoure consciència de la seva capacitat transformadora. Enguany la programació d’actes serà al llarg de tota la setmana, fins al colofó final, el dissabte 29 d’abril. 

Organitzat pel Col·lectiu Dans In -Vitro i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró el 29 és dansa comença amb l’exposició “29 minuts. Moviment, art i ciutat” un recull de les obres artístiques i literàries generades en els quatre últims anys del cicle 29 és dansa que es pot veure fins dissabte a la Biblioteca Antoni Comas. 

Dimecres 26 d’abril al Teatre del Cafè Nou es farà l’activitat “Cos i moviment amb ImproK”, un taller de formació per a professorat per conèixer el material pedagògic ImproK, una col·lecció de cartes que permet treballar de forma lúdica i senzilla activitats relacionades amb la dansa i la improvisació.

Divendres 28 d’abril hi haurà dues activitats. A partir de les 17.30 es tornarà a celebrar La riera Balla, diferents punts al llarg de l’eix comercial i de trànsit més popular de la ciutat es convertiran en espai de mostra d’allò que les participants decideixin compartir entorn el moviment. a les 19.30 h al Bar del Cafè Nou serà el moment de “Relats de dansa”, un col·loqui sobre dansa, gènere i processos de sensibilització en clau feminista. L’acte comptarà amb la presència de la intèrpret, creadora i docent de dansaAntonella d’Ascenzi i del col·lectiu MedianT la Danza.

Però el gran dia de la celebració serà el mateix 29 d’abril. Des de les 9.30 h hi haurà una acció participativa als mercats de l’Escorxador, Plaça Gran i Plaça de Cuba. També al matí, a partir de les 12.30 h el teatre del Cafè Nou acollirà l’activitat de música i moviment en família “Mou-te, toca i juga!”, amb la participació de l’Escola Municipal de Música.

Ja a la tarda, de les 17.30 a les 20.30 h, serà el moment de gaudir de “Mover’s”, una acció d’animació als carrers. Dos personatges busquen transformar places i carrers en escenaris, fent participar les diferents persones que es van trobant. A les 18.30 h l’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber oferirà + Folk, una ballada oberta a tota la ciutat amb música en directe, una ballada per a totes les edats, distesa i per a passar-ho bé.

La commemoració de l’efemèride se celebrarà com és tradició al Pati del Cafè Nou sota el títol “La nit del 29”. La vetllada començarà a les 20.30 h amb l’espectacle “Rise” de Roser Tutusaus & Tom Weksler. Tot seguit serà el torn de “29 minuts”, una trobada oberta d’artistes locals amb ganes de plasmar el moviment a través del seu llenguatge i en un temps de 29 minuts. La dansa i la música s’improvisen en viu generant, juntament amb artistes plàstics i literaris, un final de festa multidisciplinari on el moviment és generador d’art. Dj Lupita posarà el punt final a la festa a ritme de disco i aforbeat.

Podeu consultar tota la programació aquí.