L’Aula de Teatre inicia un projecte de whorkshops adreçat a persones amb experiència i impartits per professionals reconeguts

Les inscripcions s'obriran a partir del divendres 8 d'octubre

noticia
Data de la publicació : 01.10.2021

Sergi Belbel, Francesc Garrido i Roberto Olivan són els primers professors de la nova línia educativa de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró que enceta a partir d’aquest mes d’octubre. 

Els workshops estan impartits per professionals de reconeguda trajectòria artística i adreçats a persones amb experiència en teatre, dansa, música, circ,... així com a estudiants en procés de professionalització.

 Aquest projecte pilot sorgeix d’una confluència entre el treball previ que havia fet l’Aula en cursos anteriors i la necessitat existent dins del sector, que ens va arribar i va acabar de configurar aquests workshops que presentem.

Així, aquest projecte té la voluntat d’enriquir els recursos artístics, d’obrir noves portes i de compartir experiències entre les persones participants.

Els  que es faran un cop al mes fins al mes de maig tocaran tems com el teatre social, interpretació, processos de creació i noves tecnologies, entre d’altres.

L’actor de teatre, televisió i cinema barceloní, Francesc Garrido, serà l’encarregat d’impartir el primer workshop els dies 30 i 31 d’octubre. L'expressió de la vida: la persona en la interpretació és el tema escollit per Garrido que amb una extensa carrera ha estat premiat amb el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona (1998) i la Biznaga de Plata al millor actor al Festival de Málaga (2002). Va ser membre de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre als seus inicis.

Al novembre serà el mes de la dansa i Roberto Olivan proposa pels dies 27 i 28 de novembre un workshop enfocat a generar material creatiu propi a partir de la nostra essència més innata sota el títol “L’instint com a font de moviment”. Olivan, nascut a Tortosa, ha rebut moltes distincions, entre les quals destaquen una menció especial als Premis de la Crítica d’Arts Escèniques 2019 (Catalunya), , Premi Nacional de Cultura 2014, Premi Ciutat de Barcelona 2013, Premi FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals 2012 i Prix SACD de la Création Chorégraphique 2001 de la Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (Bèlgica).

El primer trimestres es tancarà amb teatre. Els dies 18 i 19 de desembre l’autor, director i traductor teatral Sergi Belbel tractarà la “Posada en escena i dramatúrgia” i es preguntarà on són els límits, les fronteres entre la creació de textos teatrals i la seva escenificació. Belbel va ser director del Teatre Nacional de Catalunya entre els anys 2006 i 2013. Ha rebut moltes distincions, entre les quals destaquen el Premi Nacional de Cultura 2014, Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) 2019), Premi Ciutat de Barcelona 2013, Premi FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals 2012 i Prix SACD de la Création Chorégraphique 2001 de la Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (Bèlgica).

Les inscripcions pels tres primers workshops del curs es podran fer a partir del 8 d'octubre.

Per més informació i saber com funciona el procés de sol·licitud d’inscripcions consulteu aquí.