La tradicional mostra de bolets canvia d’ubicació i es podrà visitar a Can Boet

noticia
Data de la publicació : 29.10.2021

La mostra i les activitats relacionades se celebraran del 6 al 12 de novembre al Centre de patrimoni arqueològic i natural (Can Boet) i caldrà fer reserva prèvia.

Es tracta de la tradicional mostra representativa de la diversitat de bolets al Maresme, a partir dels exemplars que els col·laboradors i voluntaris cullin a la sortida del dissabte dia 6 de novembre al matí. Els exemplars es classificaran amb el nom comú i el nom científic, tant si són comestibles com d’altres que no tenen interès culinari i també aquells que són tòxics.

L’exposició es ve organitzant per la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) des de l’any 1979 (1a edició). Al llarg d’aquests més de 40 anys de recorregut, l’exposició s’ha adaptat a diversos espais expositius (Museu de Mataró - Can Serra, Casal de Joventut, Espai F, carpa a la Plaça de l’Ajuntament) i aquest any la que serà la seva 36a edició es podrà visitar al Centre de patrimoni arqueològic i natural (Can Boet). L’adreça és al carrer de Pablo Iglesias, 83.

Aquest canvi d’ubicació pretén vincular l’activitat a la seva seu de referència, on els darrers anys s’ha consolidat un programa estable d’activitats sobre natura al jardí mediterrani de la masia de Can Boet: visites guiades cada 4t dissabte de mes i activitats familiars cada 4t diumenge de mes, excepte els mesos d'agost i desembre. Per a aquest nou espai també s’han previst un seguit de mesures preventives (aforament limitat, reserva d’entrada...) que permetran que els visitants puguin gaudir de la mostra sense aglomeracions i amb seguretat.

El programa entorn l’exposició inclou una sortida per anar a buscar bolets (6 de novembre), l’exposició (del 6 al 12 de novembre), visites guiades les tardes del dissabte 6 i el diumenge 7 de novembre, un espectable de contes (7 de novembre), una activitat familiar (28 de novembre) i tallers per a les escoles. Consulteu els detalls aquí

Catalunya ha viscut un estiu eixut i això dificulta la sortida de bolets arreu. En alguns indrets del Pirineu fa setmanes que s’estan collint bolets, sobretot allà on ha plogut de forma més regular durant l’estiu. Però la sequera està sent molt important (excepcional) a la Serralada Litoral, pel que de moment les condicions són poc favorables pels bolets. Malgrat això, s’espera poder recollir un bon nombre, doncs els pitjors anys de l’exposició s’han arribat a mostrar al voltant de 60 espècies diferents. Enfront les 120 espècies en anys favorables.