Es posen a la venda els abonaments per a la Temporada de Teatre i Dansa de tardor

noticia
Data de la publicació : 02.06.2022

L’1 d’octubre començarà la nova Temporada estable de teatre i dansa que inclou els grans èxits de l’any i dos espectacles que s’han d’estrenar a la pròxima edició del Festival Grec de Barcelona. El   públic del Teatre Monumental podrà veure en acció a grans noms de l’escena teatral catalana i amb l’abonament s’estalvien un 40% respecte al preu de les entrades.

Emma Vilarasau, Pere Arquillué, Abel Folk, Àngels Gonyalons, Cristina Plazas i Roger Coma, i els directors Jordi Casanovas, Maria Rovira i Andrés Lima, són alguns dels noms propis de la nova temporada de teatre i dansa que s’allargarà fins al 16 de desembre.

El tret de sortida el donarà un dels grans èxits de l’any, “L’oreneta”. Amb text de Guillem Clua i direcció de Josep Maria Mestres, Emma Vilarasau i Dafnis Balduz expliquen una història d’una professora de cant que rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare morta recentment. L’espectacle va sorgir arran de l’atemptat islamista contra la comunitat LGTBI que hi va haver a la discoteca Pulse d’Orlando el 2016 i en el qual van morir 49 persones.

El 23 d’octubre es podrà veure la comèdia “Una teràpia integral” de Cristina Clemente i Marc Angelet. Abel Folk, Àngels Gonyalons, Roger Coma i Andrea Ros interpreten el retrat d’una societat que presumeix d’haver matat la religió, però que té encara la necessitat obsessiva de tenir fe en alguna cosa.

Prendrà el relleu el nou espectacle de Jordi Casanovas, “Immunitat”, una producció de La Villarroel i Grec 2022 Festival de Barcelona que arribarà el 5 de novembre a Mataró. Òscar Muñoz, Mercè Pons, Javier Beltrán, Vicenta N’Dongo, Ann Perelló i Borja Espinosa interpreten sis persones que no es coneixen entre elles són convocades a participar en un mostreig demogràfic per millorar la gestió de futures crisis.

El desembre al Monumental començarà amb dansa i la nova proposta de la coreògrafa mataronina Maria Rovira, Evangelium, que es podrà veure el dia 3. Amb quatre intèrprets sobre l’escenari, a partir de textos bíblics Rovira reflexiona sobre la naturalesa humana i el seu sentiment atàvic de destrucció. Un compendi de dansa contemporània i moderna, amb una música creada per Javier Gamazo i que combina veus de corals búlgares, rock i fins i tot picades d’ullet a Jordi Savall i Pink Floyd.

La temporada teatral es tancarà el 16 de desembre amb “Paraiso perdido” Una producció del Teatre Romea, Grec 2022 Festival de Barcelona i Centro Dramático Nacional. Aquest text d’Helena Tornero que ha dirigit ella mateixa juntament amb Andrés Lima és un homenatge a l’ofici del comediant, tantes vegades demonitzat per la seva fascinant capacitat de transformació i de transgressió. Compta amb un repartiment de luxe: Pere Arquillué, Cristina Plazas, Lucía Juárez, Rubén de Eguia, Elena Tarrats i Laura Font. 

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró està adherida al programa Apropa Cultura, una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. 

El preu de l’abonament és de 70, 80 € a la platea i de 61, 20 € a l’amfiteatre, que permeten estalviar un 40% del preu de les entrades dels cinc espectacles. Dimarts  14 de juny s’obrirà el període per a totes les persones interessades a adquirir-lo. El sistema de venda serà el mateix que es va posar en pràctica el passat mes de desembre: la compra de l’abonament serà oberta a tothom i no hi haurà un període previ de renovació d’abonaments. En el moment de fer la compra es podran escollir les localitats que es desitgin, i seran les mateixes per a tots els espectacles de la temporada.

El darrer dia per comprar els abonaments és el 23 de juny i s’adquireixen al web culturamataro.cat i a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (de dilluns a divendres de 9 a 14 h). A partir del 24 de juny es podran comprar les entrades individuals, a les oficines de la Direcció de Cultura i també al web culturamataro.cat.

Consulteu la programació aquí