Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Adreça:
Passatge de Can Marfà, 1 
08301 Mataró

Contacte:
Tel. 93 758 26 42
[email protected]

Horari:
Dijous i divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d’11 a 14 h.
Tots els festius tancat (excepte 12 d'octubre, 1 de novembre i 6 de desembre, sempre que no siguin de dilluns a dimecres)

Visita guiada a l’exposició permanent: cada tercer dissabte de cada mes de 18 a 19 h

Activitats familiars: cada tercer diumenge de mes, de 12 a 13.30 h

L'entrada i les activitats són gratuïtes. Més informació al telèfon 93 741 29 30 de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé enviant un correu electrònic a [email protected]

Accés adaptat a tot l’edifici. El recorregut de l’exposició permanent disposa d’elements d’interpretació inclusius. 

L’antiga fàbrica de Can Marfà, declarada Bé Cultural d'Interès Local, fou una de les indústries del gènere de punt més importants de la ciutat i l’immoble conservat constitueix un dels testimonis més rellevants del patrimoni industrial mataroní.

A la nau petita d’aquest conjunt hi trobem l’extensió del Museu de Mataró dedicada al patrimoni cultural relacionat amb la indústria del tèxtil de punt. És un espai de conservació, documentació, recerca i difusió especialitzat. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la voluntat de la Fundació Jaume Vilaseca d’oferir la seva col·lecció a la ciutat de Mataró, i a la inestimable col·laboració de particulars, empreses i professionals de la indústria del gènere de punt que, de manera voluntària, han posat els seus coneixements al servei de la recuperació d’una de les col·leccions de patrimoni industrial més singulars de Catalunya.

L’equipament compta amb 1.800 m2 distribuïts en tres plantes: 

La planta baixa està concebuda com un espai polivalent obert a la ciutat on es desenvoluparà el programa d’activitats del museu: exposicions temporals, conferències, jornades, presentacions, etc. 

La primera planta acull l’exposició de referència de l’equipament Mataró, capital del gènere de punt. És un recorregut per una història tèxtil de la ciutat i proposa una reflexió amb la perspectiva del temps i sobre els esdeveniments del passat i els reptes del present i el futur.

La segona planta acull l’àrea de col·leccions d’indumentària, instruments científics i maquinària de petita i mitjana dimensió. Hi ha un espai  tècnic de treball  i una zona de reserva i magatzem. Una part d’aquest espai és visitable i esdevé una prolongació de l’espai expositiu de la primera planta. 


Convocatòria oberta fins al 5 de març de 2023

Propostes de comunicació per participar al IV Col·loqui d'Investigadors en Tèxtil i Moda que se celebrarà al MEV_Museu d'Art Medieval de Vic el 23 i 24 de novembre. El tema és Teixits, moda i cossos.
Es poden presentar treballs d’investigació que tractin de teixits, moda, art tèxtil, tècniques de patronatge i confecció, i altres enfocats fonamentalment des de la perspectiva dels cossos i dels gèneres. 

Més informació: català (pdf)  / castellano (pdf)

Exposicions

Mataró, capital del gènere de punt + Àrea de reserva de les col·leccions tèxtils

Recorreguts per l'evolució del gènere de punt i selecció d'indumentària dels anys 1960 a 1980