Tàpies, Llena i Casanovas: afinitats creatives

Conferència

Divendres 2 de juliol de 2021 / 19 h / Ca l'Arenas. Museu de Mataró (C. d'Argentona, 64 )
Cal inscripció prèvia

Conversa a tres per aprofundir en l’obra d’Antoni Tàpies i d’Antoni Llena i en la relació professional i d’amistat amb Pere Casanovas, artífex de moltes de les seves escultures més icòniques.

A cura de XAVIER ANTICH (doctor en Filosofia i president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies), ANTONI LLENA (pintor i escultor) i PERE CASANOVAS (escultor). 

El Museu de Mataró, en col·laboració amb la Fundació Antoni Tàpies, convida a Xavier Antich (doctor en Filosofia i president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies), Antoni Llena i Pere Casanovas a posar en comú les seves trajectòries i experiències compartides. Una oportunitat única per aprofundir en la seva concepció de l’art i del procés creatiu i en la col·laboració entre els artistes i el taller. La presentació de l’acte anirà a càrrec de Manuel Guerrero, crític d’art i comissari de l’exposició "Pere Casanovas. Escultor i col·laborador d'artistes".

Des de molt jove, Pere Casanovas va entrar en contacte amb alguns dels artistes més rellevants del panorama artístic català. Artistes singulars, inquiets i rupturistes, com Antoni Tàpies i Antoni Llena, que van confiar en el seu taller per materialitzar la seva obra escultòrica. Les idees, els esbossos i les maquetes elaborades per aquests artistes, eren transformades en escultures a través d’en Pere Casanovas. La seva feina consistia a resoldre problemes en aparença insolubles. En fer possibles les idees i els projectes sorgits d’aquests creadors.

Casanovas va conèixer Tàpies en la dècada dels anys 70, entorn de l'activitat de la Galeria Maeght de Barcelona. La seva primera col·laboració no va ser fins al 1990, amb la realització de l'escultura monumental Núvol i cadira, que coronaria la seu de la Fundació Antoni Tàpies. Llena havia conegut Tàpies l’any 1966, durant la Caputxinada, quan era un jove monjo caputxí de Sarrià, estudiant de filosofia i interessat en la creació artística. Tàpies va ser qui va presentar Llena a Casanovas. Així és com aquestes tres personalitats van entrar en contacte i van iniciar una prolífica relació professional i d’amistat.


Aforament limitat a 50 persones

Cal inscripció prèvia (93 741 29 30 / [email protected])

Aquesta activitat està subjecta a les restriccions generals de seguretat vigents per la Covid-19. És imprescindible la inscripció prèvia, l’ús de mascareta durant l’activitat i el manteniment de la distància de seguretat.

Organitzen: Museu de Mataró i Fundació Antoni Tàpies

També et pot interessar…