Petits Xefs. La nostra primera recepta

Activitat familiar

Diumenge 18 de febrer de 2024 / 12 h / Can Marfà. Museu de Mataró (Passatge de Can Marfà, 1)
Activitat gratuïta
"Qui menja sopes, se les sap totes" diu el refrany. En el marc de l'exposició Menús de Guerra i el Farcell de la postguerra, s'organitza un taller familiar per conèixer de ben a prop com era l'alimentació durant el període de la postguerra. Com s'ho feien els nostres avis i rebesavis per alimentar-se quan no hi havia gaire menjar?

El menjar és el carburant que empeny el nostre motor, per tant, hem d'aprendre a valorar-lo, a reconèixer els ingredients i el seu valor nutritiu, com van aprendre a fer-ho quan el menjar escassejava. 

Però... Què s'hi ha de posar en un plat per tal que sigui equilibrat i nutritiu? Tot el que es pot menjar és un aliment? Coneixerem i ens familiaritzarem amb els elements bàsics que conformen un àpat amb un joc de memòria i relació visual.

Us convidem a crear la vostra primera recepta amb tots ingredients d'un plat equilibrat, i ho plasmarem en un plat visual mitjançant un collage, que serà el record de la nostra primera recepta. Esteu preparats per convertir-vos en un petit Xef?

Organitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…