Pàgines en construcció

Exposició

Del 23.03.2024 al 28.04.2024 / La Presó (Muralla de La Presó, 2)
De dt a dv de 17 a 20 h, ds d'11 a 14 h i de 17 a 20 h i dg d'11 a 14 h.

50 anys de revistes acoblades, experimentals i rares de l’Estat espanyol

Aquesta mostra itinerant és una iniciativa i col·lecció de Pepe Murciego. Ofereix una extensa visió de les revistes més singulars, experimentals i rares que han influït en l'experimentació editorial a l'Estat espanyol des dels anys 70 fins als nostres dies. Aquestes revistes, més enfocades en l'experimentació visual i el llibre com a objecte artístic, són editades principalment per artistes o creadors literaris, buscant ampliar el seu treball artístic o poètic a través de l'edició. Es tracta d'una forma d'expressió que aspira a transformar l'acte de llegir en una experiència visual i multisensorial, allunyant-se dels circuits habituals per trobar un lector més implicat.

La mostra destaca la naturalesa constantment en construcció d'aquestes revistes, que són concebudes com a processos creatius en curs. A través d'una col·lecció que inclou revistes rares atresorades per Murciego, juntament amb altres contribucions de col·leccionistes i editors, es mostra com aquestes publicacions són equivalents a museus portàtils, oferint una gran varietat de formes i materials com a pàgines. La mostra es nodreix de la influència de diverses corrents artístiques i moviments experimentals, adoptant formats i materials diversos com a caixes, carpetes o objectes inusuals.

Es destaquen figures històriques com Marcel Duchamp, George Maciunas i els precursora de l'experimentació editorial a l'Estat espanyol com Dau Al Set i la revista Neon de Suro. A més, es reconeixen artistes i poetes com ZAJ, Joan Brossa i Concha Jerez com a agents clau d'aquest moviment.

L'exposició exhibeix una àmplia selecció de revistes rares, experimentals i acoblades editades a Espanya durant les últimes cinc dècades, oferint un panorama ric i divers del món editorial experimental espanyol.

23 de març i 20 d'abril
Servei de cangur de 12 a 14 h, per a nens i nenes a partir de 5 anys.
Taller relacionat amb l’exposició que s’inaugura.

24 de març, 14 d'abril i 28 d'abril
Taller per a nens/nenes de 5 a 13 anys (d’11 a 12 h). Gratuït sense reserva prèvia. Aforament limitat).
Servei de mediació a les exposicions de 12 a 14 h. Demana que t’expliquin l’exposició. 

Més informació: Web M|A|C.

Organitza: M|A|C. Mataró Art Contemporani

També et pot interessar…