L’avet feliç

Espectacle familiar

Diumenge 31 de desembre de 2023 / 12 h / Casal L'Aliança (C. de Bonaire, 25)
8€ / 6€ socis L'Aliança Mataró i carnet de família nombrosa

A càrrrec de Sim Salabim

La família Scrooge és la més rica de la ciutat; i el seu jardí, el més maco. El majordom dels Scrooge, en James Cratchit, s’encarrega de mantenir-lo impecable. El Sr. Scrooge té un desig: vol un avet plantat al seu jardí, doncs, segons mana la llegenda: “Si plantes un avet a la tardor, molts regals et donarà quan arribi la frescor”. Dalt de la muntanya hi viu un avet i, dins del seu tronc, un esquirol. Tots dos són amics i l’esquirol explica a l’avet tot allò que passa lluny de la seva mirada. Un dia apareix un humà: en James Cratchit. Aquest s’enduu l’avet amb molta cura, sense saber que un esquirol viu dins de l’arbre.

Així és com tots dos arriben a la ciutat i són plantats al jardí dels Scrooge. Des d'allà, l’avet veu la pobresa dels més necessitats i com el Sr. Scrooge no vol ajudar ningú.

Una nit de fred, l’arbre desperta tot ple de regals, tal com preveu la llegenda. El Sr. Scrooge és molt feliç, en ser per fi l’enveja de tothom. Però l’avet, en veure l’avarícia i la crueltat del seu amo, reparteix els regals a tots els pobres de la ciutat, amb l’ajut de l’esquirol. El Sr. Scrooge decideix aleshores talar l’avet que l’ha deixat en ridícul davant de tots els habitants de la ciutat.


A partir de 2 anys

Durada: 50 minuts

Organitza: Binixiflat. Col·labora: Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…