Laietània 24

Presentació de publicació

Divendres 17 de maig de 2024 / 19 h / Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17)

Presentació de la 24a edició de la revista Laietània, una publicació científica de freqüència anual que té com a finalitat promoure la difusió dels resultats inèdits de la recerca en arqueologia i història.

La presentació anirà a càrrec de Víctor Revilla Calvo, catedràtic de la Universitat de Barcelona i director del consell de redacció de la revista.

En el núm. 24 es presenten 10 articles que abasten un ampli període cronològic que va des de la protohistòria fins a l'època moderna. Alguns articles, com els que fan referència a les intervencions al carrer de Sant Josep de Mataró o a la vil·la del Roser de Calella de Mar, ofereixen els resultats de les darreres excavacions arqueològiques. 

Altres articles són estudis concrets de jaciments que tenen una llarga trajectòria d'intervencions, com són la vil·la romana de Torre Llauder de Mataró o Can Modolell de Cabrera de Mar.

També hi ha espai per retre homenatge a l'activitat arqueològica d'antics erudits, com Josep M. Pellicer, persones que amb els escassos recursos de què disposaven han contribuït a assentar les bases de la investigació moderna. 

Podeu consultar tots els números anterior d'aquesta publicació aquí

Organitza: Servei de Cultura – Centre d’estudis d’arqueologia i historia de Mataró

També et pot interessar…