La troballa de ceràmica catalana a la Plaça Gran, quaranta anys després (1982-2022)

Conferència

Divendres 10 de juny / 19 h / Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

A càrrec del Dr. Josep Antón Cerdà i Mellado   

Amb motiu de la cloenda de l’exposició “Fes memòria. Plaça Gran!” el Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró organitza una xerrada–col·loqui sobre l’excepcional descoberta d’un dipòsit amb un gran contingut de peces de ceràmica catalana. El director de les excavacions efectuades l'any 1982, el Dr. Josep Antón Cerà i Mellado,  explicarà les circumstàncies de la troballa i posarà en valor aquest ric patrimoni de la nostra ciutat.

Josep Antoni Cerdà i Mellado és doctor en geografia i història, especialitzat en història medieval (Universitat de Barcelona) i màster en arqueologia medieval (Universitat de Barcelona). Obtingué el diploma d’estudis avançats amb el programa de doctorat Món medieval i modern. Últimes tendències (Universitat de Barcelona). La seva tesi doctoral, presentada l'any 2021, porta el títol de Els escudellers i la producció de pisa a Barcelona. Segles XV a XIX (Universitat Autònoma de Barcelona).

És professor de ciències socials a l’Institut Miquel Biada (Mataró). És membre de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró, membre del Centre d’Estudis d’Arqueologia i d’Història de Mataró (CEAHM), membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Ceràmica, membre de l’Asociación Española de Ceramología, i membre de l’Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval (ACRAM). És director de la revista Butlletí Informatiu de Ceràmica, que edita l’Associació Catalana de Ceràmica (Barcelona) i havia sigut membre del consell de redacció de la revista Laietania (Museu de Mataró).

Organitza: CEAHM. Centre d'estudis d'arqueologia i història de Mataró. Col·labora: Museu de Mataró

També et pot interessar…