La societat de masses: de la revolució demogràfica a la revolució dels transports

Conferència

Dijous 7 de març de 2024 / 18 h / Sala d'actes de Can Palauet ()

A càrrec d'Alexis Serrano, historiador, escriptor i director de l'Arxiu Comarcal del Maresme

Entre els darrers compassos de l’època moderna i els primers de la contemporània es produïren tot un seguit de canvis en l’estructura demogràfica que van alterar completament i de forma profunda la històrica estructura tradicional poblacional de l'antic règim. El vell model fou substituït per un de nou que es definí per un important i sostingut creixement demogràfic que desembocà en allò que coneixem com a societat de masses.

Compassadament es desenvoluparen tot un seguit de canvis que transformaren profundament la ciència, la sanitat, la tecnologia, l’economia, la indústria, les finances... allò que normalment es coneix com a Revolució Industrial.

Aquells canvis socials, culturals i econòmics coincidiren amb l’arribada i la generalització de nous models de transports col·lectius. El ferrocarril fou una de les principals insígnies que caracteritzaren la fi d’una època i l’adveniment del món actual. 

L’arxiu Comarcal del Maresme proposa aquest col·loqui de context a mode de cloenda del cicle de conferències a l’entorn del 175è Aniversari del primer ferrocarril.

Organitza: Arxiu Comarcal del Maresme

També et pot interessar…