Josep Maria Codina. Oratge

Exposició

Del 19.04.2024 al 06.10.2024 / Ca l'Arenas. Museu de Mataró (C. d'Argentona, 64 )
Dj i dv de 17 a 20 h. Ds d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Dg d'11 a 14 h

Exposició al voltant de l’obra de Josep Maria Codina, un dels artistes en actiu més rellevants del panorama artístic local.

Nascut a Mataró l’any 1958, ràpidament va començar a crear el seu propi llenguatge pictòric per desenvolupar un univers particular. Des de la primera exposició individual a Mataró l’any 1985, ha conreat una llarga trajectòria expositiva en institucions públiques i privades a nivell nacional i internacional.

L’exposició recull una selecció d’obres de creació recent i fins i tot inèdites que dialoguen en un entorn de contrastos entre diferents tècniques i formats. L’obra de Codina es defineix pel caràcter introspectiu, en aquest cas ens mostra la seva visió més íntima i particular del pas del temps i dels records en un exercici de reflexió sobre la memòria personal i col·lectiva. Les seves obres es mostren com a testimonis del cicle vital amb títols tan suggerents com “Gènesi”, “Paisatges amb xiprer i estany”, “Octubre” i “Davallament”, sèries de forta càrrega ideològica i personal.

Josep M. Codina. Oratge forma part del projecte "Singulars", un cicle que des de 2015 promou la difusió d’un artista local de reconeguda trajectòria mitjançant una exposició, un programa educatiu i una publicació. Aquest projecte s’articula a partir d’una comissió encarregada d’escollir l’artista que exposa a Ca l’Arenas.


Organitza: Museu de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…