J'ai avalé une fameuse gorgée de poison...

Exposició

Del 21.05.2022 al 29.06.2022 / La Destil·leria Espai Cultural
Dl de 17 a 20 h. De dt a dv de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Ds de 10 a 13 h i de 18 a 20 h

Exposició de l'artista Miquel Arnau

Miquel Arnau neix l'any 1960 en una casa de pagès d'Argentona.

Comença a pintar de jove, als voltants de casa seva, d'on extreia els principals temes per pintar. Més endavant, evoluciona i la seva pintura va perdent el caràcter realista per fer-se més abstracte, però sense perdre l'essència del que és real. El substrat es va mantenir i segueix així.

"No recordo quan vaig començar a pintar, era jove i gargotejava per plaer, no feia res que tingués una intenció precisa. Després, un dia agafes pintura i embrutes un paper i allò t'enamora; al final vaig agafar l'obsessió de voler fer Belles Arts i ser pintor."

És a partir de finals dels anys 90 que la seva pintura agafa força i prenen protagonisme els paisatges del seu entorn, el Maresme i el Vallès, i les seves obres esdevenen més personals, cada cop menys realistes i més abstractes, però sempre prenent com a punt de partida la natura que, en molts casos, entra en constant diàleg amb colors vius, forts i fins i tot estridents que li fan de marc.

L'obra que aquí es presenta, són alguns d'aquests paisatges del seu entorn, pintats amb un traç dur, enèrgic i on la gamma de colors que empra no és naturalista sinó triada independentment del paisatge i on el color comparteix protagonisme tot convertint-la en no naturalista.

I és aquí on radica la clau de la seva pintura, en aquesta comunió entre allò que veu i el color, que la domina i la transforma.

La seva obra s'ha exposat a Barcelona i en diverses galeries de Catalunya com ara Besalú, Mataró o Arenys de Mar, així com a Madrid.

Organitza: La Destil·leria Espai Cultural

També et pot interessar…