Festival 2 Terços | Jaume Arnella i Ferran Martínez

Música

Dissabte 22 d'octubre de 2022 / 20 h (obertura de portes a les 19 h) / Can Montasell
5 euros (aforament limitat)

El festival 2 Terços és una cita singular que marida les arts, el territori i el paisatge de Mataró per reivindicar els conreus i boscos, el patrimoni agrícola, forestal i cultural de l’espai agrari de la ciutat, que abasta dos terços de la superfície urbana

Jaume Arnella sempre ha tingut un vincle amb Mataró que l’ha portat a protagonitzar amb la gralla les primeres Matinades que es van fer per a Les Santes modernes, a recollir i treballar els documents que els mestres Joan Tomàs i Esteve Albert van recompilar a principis dels anys 30 del segle passat per a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, que enguany celebra el seu centenari, i que es va editar sota el títol de Les Cançons de Mataró, en format llibre i disc posteriorment.

Jaume Arnella estava convençut que a finals dels anys seixanta els temps estaven canviant, cofundador del Grup de Folk, va enregistrar una quarantena de discos. Arnella coneix de primera mà el patrimoni sonor mataroní. Acompanyat de Ferran Martínez, presenta cançons i romanços de la vida quotidiana amb tocs de taverna i porró.

Amb la força d’unes quantes generacions al darrere i la frescor del que està brollant en aquest moment. Imprescindible.

Jaume Arnella: veu i guitarra
Ferran Martínez: acordió cromàtic

Més informació a www.festival2tersos.cat.

Organitza: Associació Agrària Cinc Sènies - Mata - Valldeix

També et pot interessar…