Fes memòria, plaça Gran!

Visites exprés

Dissabte 14 de maig / De 19 a 22 h. Cada 30 minuts / Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Us proposem un recorregut exprés per la sala on us explicarem curiositats i aprofundirem en peces puntuals per oferir-vos una visió diferent d'aquesta exposició. Inici cada 30 minuts

El Museu de Mataró celebra els cinquanta anys de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró (SAMM), actual Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM). Cinquanta anys de treballs de recerca i difusió que queden reflectits en aquest projecte expositiu que pretén donar a conèixer i agrair la important tasca arqueològica i de salvaguarda del patrimoni de la ciutat, duta a terme pels seus membres.

En aquesta exposició, una reproducció a escala de la plaça Gran ens convida a fer una suggerent visita retrospectiva al passat. De la mà del creador audiovisual Toni Mira, el viatge comença avui mateix i, com si es tractés d’una excavació arqueològica, transcorre per la història de la plaça del present cap al passat, fins a traslladar-nos a l’antiga ciutat romana d’Iluro, per obrir-nos les portes de dues cases romanes recreades en 3D: la domus de Can Cruzate i la domus dels Dofins.

Per què hem triat la plaça Gran? Perquè membres de la SAMM van participar en les excavacions dutes a terme en aquest indret i en els posteriors estudis de les restes, i perquè la plaça ha jugat un paper neuràlgic com a eix vertebrador del nucli urbà i on podem "llegir" alguns dels episodis més significatius de la història de la ciutat. 

Activitat gratuïta 

Més informació: 93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat

Aquí trobareu informació de l'exposició:      


Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró

També et pot interessar…