Estiu a les Biblioteques de Mataró

Agenda

Properes activitats

Descobreix tot el que oferim per a...

Les biblioteques, un espai on...

Agenda

Properes activitats

Notícies destacades

Les Biblioteques de Mataró presenten la guia bibliogràfica de Les Santes, Festa Major de Mataró


Amb l'objectiu de donar a conèixer la bibliografia existent a les Biblioteques de Mataró relacionada amb la Les Santes, s'ha elaborat una guia bibliogràfica que recull els diversos aspectes de la festa i mostra els documents que hi ha disponibles a la biblioteca relacionats amb la festa en funció del públic al qual es dirigeix, infants i adults. Aquesta guia està disponible a les Biblioteques de Mataró i forma part de la col·lecció local.

A més s'ha creat un apartat web on es poden consultar els documents d'aquesta guia, així com un recull de documents sobre la Festa Major mataronina i alguns dels seus protagonistes.

El Lecxit torna a Mataró aquesta tardor

Mataró recuperarà aquesta tardor el programa Lecxit, una iniciativa de la Fundació Bofill que té l’objectiu d’impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants. El programa, destinat als nens i nenes de 4t de Primària, és possible  gràcies a la col·laboració entre les escoles, les biblioteques locals i les persones voluntàries, que acompanyaran cada infant de manera individual una hora a la setmana per encomanar-los la seva passió lectora. 

Els nens i nenes que participin en el programa es repartiran entre les biblioteques Pompeu Fabra, Antoni Comas i Popular. Si vols ser voluntari/ària i ajudar a fer realitat el projecte clica en aquest enllaç.

Convocat el XIX Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró 

Ja s’han publicat les bases per a la 19a edició del Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró. El premi, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró, té una dotació econòmica de 3.000 € per a l’obra guanyadora. L’obra guanyadora s'editarà dins de la col·lecció de Ciència - Ficció de Pagès Editors. 

Els treballs s’han de presentar a les oficines de la Direcció de Cultura del 22 al 26 de maig de 2023. El veredicte es donarà a conèixer abans del 27 d’octubre de 2023.