Vil·la romana de Torre Llauder

Adreça:
Av. de Lluís Companys, s/n
08302 Mataró

Contacte:
Tel. 93 758 24 01
[email protected]

Horari:
Del 16 de setembre al 14 de juny: cada dissabte a les 12 h
Del 15 de juny al 15 de setembre: cada dissabte a les 19 h

L'entrada i les activitats són gratuïtes. Més informació al telèfon 93 741 29 30 de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé enviant un correu electrònic a [email protected]

Espai no accessible per a persones amb mobilitat reduïda.


Visita virtual 360º

El clos arqueològic de Torre Llauder conserva les restes de les dependències senyorials d’una vil·la romana amb paviments decorats amb mosaic, construïda a l’època d’August (finals del segle I aC), que va pertànyer al territori de la ciutat romana d’Iluro (l’antiga Mataró romana).  

La descoberta de la vil·la romana de Torre Llauder l’any 1961 per Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors assenyala una fita transcendent en la història de l’arqueologia mataronina i catalana del segle XX.

Aquest important jaciment arqueològic declarat bé cultural d’interès nacional pren el nom de la casa pairal fortificada del segle XVII, construïda al voltant d’una torre de defensa del segle XVI, el mas Llauder o de la Torre Llauder. 

Les restes arqueològiques van restar abandonades molt de temps i patiren espoli i degradació. La Secció Arqueològica del Museu de Mataró va encapçalar el 1972 un moviment de sensibilització ciutadana envers el seu patrimoni que va impulsar la construcció d’un mur de contenció al jaciment.Galeria d'imatges


Imatge de Torre Llauder
Imatge de Torre Llauder
Imatge de Torre Llauder
Imatge de Torre Llauder
Imatge de Torre Llauder
Imatge de Torre Llauder
Imatge de Torre Llauder
Imatge de Torre Llauder