El valor dels espais oberts com a refugis de biodiversitat

Seminari del 2 al 24 d'abril


Els espais oberts, com ara prats i pastures, han sigut ecosistemes clau pel desenvolupament de les activitats humanes, primordialment la ramaderia extensiva. Tanmateix, aquests hàbitats han sigut, i encara són, llar d'infinitat d'organismes que formen comunitats amb una diversitat biològica molt elevada. Malgrat això, l'abandonament de les activitats rurals tradicionals i l'esbiaixada concepció de valorar més altres hàbitats, com ara els boscos, està contribuint a la pèrdua d'aquests espais i la seva biodiversitat. Durant aquest seminari coneixerem la importància ecològica de prats i pastures a casa nostra, les seves espècies i les condicions en què la ramaderia resisteix en l'actualitat. Tot plegat ens ajudarà a entendre i conèixer el nostre patrimoni natural i què podem fer per protegir-lo.

Programa

Conferències i sortides


Totes les conferències són de 19.30 a 21 h a l'Espai Mataró Connecta (plaça de la Muralla, 21). Les dues sortides són als indrets i hores indicats per cada cas. 

Per assistir a les conferències o participar a les sortides cal que us inscriviu prèviament aquí  
Cal que ompliu el formulari amb les vostres dades i trieu el "Curs/Activitat" al desplegable que surt clicant [ ... ]

Acabat el seminari es lliurarà un certificat d’assistència a les persones inscrites que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i dues sortides. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del volum núm. 35 de la revista científica L’Atzavara (any 2025), que serà un monogràfic sobre els temes tractats en aquest seminari.

L'organització del seminari és a càrrec de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d'Història Natural, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.