Missa de les Santes

Ofici de Festa Major

Aforament complet
Dimarts 27 de juliol de 2021 / 10 h / Basílica de Santa Maria

Ofici de Festa Major, amb la interpretació de la Missa de Glòria de mossèn Blanch

A la basílica de Santa Maria tindrà lloc l’acte neuràlgic de la diada festiva de Mataró, la Missa de les Santes, presidida pel bisbe monsenyor Sergi Gordo i Rodríguez.

Durant l'ofici s'interpretarà la Missa de Glòria de mossèn Manuel Blanch, sota la direcció del mestre Francesc Cortés i Mir, amb els músics, solistes i cantaires. Els solistes d'enguany són Marga Cloquell (soprano), Marisa Martins (mezzo), Josep Fadó (tenor) i Toni Marsol (baríton).

Si voleu gaudir del repertori complet, consulteu la pàgina web de la Missa de Glòria on hi ha el disc editat per l'Administració de Les Santes.
La representació de la Missa de Glòria del mataroní mossèn Manuel Blanch en honor a les patrones de Mataró és un dels moments més rellevants de la Festa Major, i un signe de "mataronisme" que tenim tots molt arrelat, siguem creients o no. La Missa té una menció especial com a element de la festa en la catalogació de Les Santes com a festa patrimonial d’interès nacional al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya. La Missa de Glòria, estrenada l'any 1848, és una peça de gran valor musical que és considerada una de les joies de la música religiosa del segle XIX.

Aforament limitat. Accés sense cost però amb inscripció prèvia