Un curtmetratge amb la participació del M|A|C es podrà veure al festival de cinema de Valladolid

noticia
Data de la publicació : 28.10.2020

El divendres 30 d’octubre s’estrenarà a la Seminci (Semana Internacional de Cine de Valladolid) el curtmetratge L’estrany, escrit i dirigit per Oriol Guanyabens, produït per Marc Guanyabens i protagonitzat per Gerard Pous, tots tres mataronins. 

El film, que és una coproducció de la productora mataronina Fractal 7 i Corte & Confección de Películas, sorgeix del Postgrau en guió i direcció d’actors del Tecnocampus de Mataró i compta amb el suport econòmic del MAC (Mataró Art Contemporani). 

L’estrany competirà pel premi de La noche del corto español dins la secció Punto de encuentro, juntament amb quatre propostes més d’àmbit nacional. 

La peça compta amb la presència de la coneguda actriu Aina Clotet i de l’actor mataroní Mia Castellví en el paper de pares del protagonista, dels joves actors Cristina Colom (Después también, Les dues nits d’ahir) i Martí Atance (Merlí; sapere aude) en el de monitors dels campaments; i amb Laia Ricart (Estiu 1993) com a coach d’infants i Agnès Piqué (Los desheredados) en la direcció de fotografia, entre moltes d’altres. 

El curtmetratge explica la primera experiència traumàtica de l’Amadeu (Gerard Pous), un nen de nou anys, en els seus primers campaments d’estiu. Narra com, després d’acomiadar-se dels seus pares, l’Amadeu es veu forçat a adaptar-se a un grup nou de monitors i nens i nenes que no coneix. El monitor més experimentat, en Nil (Arnau Comas), ajuda l’Amadeu a superar pors i vergonyes, coneixent-se per primera vegada a si mateix, adaptant-se a un nou grup d’amics i demostrant-se del que és capaç. 

Però la relació del monitor amb el nen revela la seva perversitat quan en Nil, aprofitant-se de la seva confiança, abusa sexualment de l’Amadeu, fent que aquest posi en dubte el món nou que se li havia obert.

L’estrena, que comptarà amb la presència del director, el productor i el protagonista, serà al Teatro Cervantes de Valladolid a les 20.30 h del divendres 30 d’Octubre.

El curt, rodat entre Mataró, Collserola i Corberà de Llobregat, participarà també en el festival Alcine, d’Alcalá d’Henares, la setmana següent (7 al 13 de novembre), qualificador pels premis Goya de la Academia de Cine.