Música, actes tradicionals i gegants, principals ingredients del programa d’actes de l’Aplec de Sant Simó

noticia
Data de la publicació : 21.10.2021

Des del 24 i fins el 31 d’octubre torna l’Aplec de Sant Simó, unes festes amb menys restriccions i que permetran als mataronins tornar a gaudir de les figures en cercavila per primer cop des del mes de març de 2020.

Les festes de l’Aplec de Sant Simó reivindicaran un any més el passat mariner del barri de l’Havana amb un seguit d’actes com una cantada de cançons marineres, un concert d’havaneres, el Ball de Pescadors o l’espectacle “Sant Simó i els pirates” a càrrec de La Passió infantil de Mataró.

Les activitats programades començaran diumenge 24 amb la inauguració de la Tómbola, la Mostra de balls tradicionals i el concert de música barroca a càrrec del Quartet Barroc de Sant Simó, que tindrà lloc a l’Ermita. El dijous 28 d’octubre, dia del sant patró, començarà amb una repicada de campanes i una eucaristia. A més les pastisseries de la ciutat vendran el sabre, el dolç tradicional d’aquesta festa.

Durant el cap de setmana posterior els actes tindran com a protagonistes als més petits. La passió Infantil de Mataró oferirà l’espectacle “Sant Simó i els pirates” i a la tarda hi haurà una trobada de colles geganteres al pati de l’ermita. Diumenge al matí  els gegants de Sant Simó rebran la família Robafaves i l’Àliga de Mataró, que com és habitual s’afegiran a les festes de l’Aplec. Un cop a l’ermita es farà el tradicional Ball de Cavallets i el Ball dels Pescadors, creat per Pompili Massa l’any 1993, a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro. A la tarda les festes es tancaran amb un espectacle infantil  que anirà seguit de l’Espetec de fi de festa.

Podeu fer reserves aquí

Consulteu el programa detallat aquí