Més de 20.000 persones han passat pel Campament Reial de Mataró

noticia
Data de la publicació : 12.01.2021

El dia 4 de desembre al Parc Central obria el Campament Reial, una de les propostes de l’Ajuntament de Mataró per adaptar-se a la situació d’excepcionalitat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Durant aquest mes els mataronins i mataronines, però també gent vinguda del Maresme i d’altres punts de Catalunya, han pogut entrar a la màgia del Cicle de Reis mataroní.

20.287 persones és la xifra final d’assistència al Campament Reial de Mataró, un dels que ha obert més dies de tot Catalunya. 16.755 ho van fer durant les visites de les tardes i dels caps de setmana, i un total de 3.532 escolars de 20 centres educatius de la ciutat ho van fer durant els darrers dies de curs. 

Dels assistents que han pogut veure l’engranatge de la nit més màgica de l’any amb sis de les carrosses que cada any surten a la Cavalcada, un 92 % són de Mataró. També s’ha rebut 1.137 visites d’altres poblacions de la comarca, com Premià, Vilassar o Argentona i 128 d’altres punts de Catalunya, com Barcelona, Santa Coloma de Gramenet o Sant Esteve de Palautordera.

Els menuts de la casa també van poder lliurar les seves cartes als centres cívics de Cerdanyola, Rocafonda, Cabot i Barba, Pla d'en Boet, Molins i als mercats de la plaça de Cuba i Cerdanyola.

Pel que fa a la nit del 5 de gener, els Reis d’Orient es van adreçar als nens i nenes de la ciutat de manera virtual. En una connexió que es va poder veure a través de Mataró Audiovisual i als webs mataro.cat i culturamataro.cat, Ses Majestats van obrir una finestra a una part de la seva màgica feina, permetent-los veure el que passa a la carpa quan ja no recullen cartes i l’activitat frenètica que comporta agafar les cartes, aconseguir les joguines, etc. El programa especial, titulat Nit de Reis, amb la direcció artística de Marc Abril i la col·laboració de Ramon Radó en els textos, es va acabar amb l’Alcalde rebent els Reis i amb el missatge que Ses Majestat van dirigir a tots els infants.

Un total de 18.002 espectadors van poder veure Nit de Reis a través dels tres canals.

Al vídeo s’hi van veure representades les entitats que participen sempre a la Cavalcada: ONCE, Fundació El Maresme, els Bombers de Mataró, la Casa d’Andalusia, la Sala Cabanyes, els Capgrossos de Mataró, l’Escola de Dansa Almudena Arsai, la Xarxa d’Espais Joves de Mataró i les associacions de veïns de Vista Alegre, Cirera, Camí de la Serra, Pla d’en Boet, Cerdanyola i Rocafonda, que han continuat col·laborant desinteressadament i amb un alt grau de compromís amb la ciutat.

Dins el cicle de Nadal, Mataró va acomiadar l’any 2020, marcat per la pandèmia de la Covid-19, d’una forma especial amb una tronada que es va poder escoltar des de tots els punts de Mataró i que volia posar de manifest les dificultats viscudes com a ciutat. 

Totes aquestes activitats han estat possibles amb la implicació de 175 persones voluntàries i 135 professionals. El cost total ha estat de 76.119,37€, dels quals el 84% s’ha dirigit a empreses locals i un 63% dels serveis contractats pertenyien al sector cultural. S’ha comptat amb el patrocini del Centre de Tractament de Residus del Maresme i de Motorprim.