Mataró tornarà a ser una de les seus del DocsBarcelona, tornant a la presencialitat, al Foment Mataroní

noticia
Data de la publicació : 21.05.2021

Des de l’any 2018 Mataró forma part de la programació del festival de cinema documental DocsBarcelona, dins la seva secció A PROP, que vol descentralitzar la programació oferint films a la capital del Maresme i a vuit localitats catalanes més. 

El DocsBarcelona a prop projectarà a Mataró El secreto del Dr. Grinberg, Altsasu i una selecció de quatre curtmetratges, gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Mataró i la productora Clack, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i de la resta de ciutats participants.

En aquesta ocasió el Foment Mataroní serà la seu del festival a la capital maresmenca, a diferència d’edicions anteriors en què les projeccions es feien al Cafè de Mar, o l’any passat que es va fer en format virtual per culpa de la pandèmia. A més, per aquells que no puguin assistir presencialment, l’organització facilitarà 50 codis de visionat gratuïts per gaudir de tota la programació del festival en la seva versió online. 

Des del 2017 la capital del Maresme ja acull, gràcies a la iniciativa de la productora Clack i de la col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors i TecnoCampus, la iniciativa del Documental del Mes, promoguda des de DocsBarcelona, que presenta cada primer dimecres de mes entre octubre i maig un documental de gran prestigi internacional.

En la seva 24a edició, el DOCSBARCELONA reafirma l’extraordinària mostra del millor de la producció mundial de documentals, amb una programació de 33 llargmetratges procedents de 33 països del món, 11 curtmetratges i 4 títols de la secció Docs&Teens. Enguany, el festival viurà un format híbrid, que combinarà les projeccions al CCCB i el Cinema Aribau de la capital catalana amb la programació en línia per a tota Espanya amb Filmin com a seu virtual.

Enguany, el Foment Mataroní (C/ Nou, 11) acollirà les tres projeccions els dies 27 i 28 de maig. L’entrada es podrà comprar a taquilla per un preu únic de 5€ que inclou els tres visionats. 

També es podrà veure en format digital. Des de Clack i l'Ajuntament de Mataró, en col·laboració amb el festival, distribuirem fins a 50 codis. Cadascun equival al visionat d'una pel·lícula a escollir programada dins del DocsBarcelona 2021, a través de la plataforma Filmin. Es poden demanar els codis al correu [email protected].

Podeu consultar la programació aquí.