Mataró s’omple d’activitats per Nadal i culmina amb una Cavalcada de Reis que amplia el recorregut

noticia
Data de la publicació : 25.11.2022

Enguany s’organitzen més d’una quarantena d’activitats culturals per gaudir a l'entorn del Nadal. 

Els Reis d'Orient
La Cavalcada de Reis tornarà a arribar a l’Ajuntament després que l’any passat fes un recorregut alternatiu per evitar concentracions. Enguany el recorregut s’amplia per l’avinguda del Perú, l’avinguda de Puig i Cadafalch i l’avinguda de la Gatassa. D’aquesta manera es fa un recorregut transversal, passant per diversos barris de la ciutat. Una altra novetat és que Ses Majestats els Reis d’Orient i l’alcalde s’adreçaran als nens i nenes de Mataró des del balcó de la plaça de l’Ajuntament.

Els Reis d’Orient arribaran el dijous 5 de gener a les 12 h al Port de Mataró, a bord del llaüt centenari Sant Ramon. Un cop al Port, Melcior, Gaspar i Baltasar faran els seus parlaments i l’alcalde els lliurarà la clau de la ciutat. Aquell mateix dia la Cavalcada començarà a les 17 h, mitja hora abans de l’habitual, des de la plaça Josep Cusachs, i continuarà per l’avinguda del Perú, el passatge de Rocafonda, la ronda d'Alfons X el Savi, el Camí de la Geganta, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, l’avinguda de la Gatassa, el Camí del Mig, la ronda del President Macià, el Camí Ral de la Mercè, la plaça de Santa Anna, La Riera i acabarà a l’Ajuntament. 

Els caramels que es donaran durant el recorregut són sense gluten i en alguns trams també sense sucre. Aquests trams són: a l’Avinguda del Perú, entre la plaça de Rocafonda i l’avinguda d'Amèrica; al Camí de la Geganta, entre la plaça d’Espanya i la plaça de Granollers; a l’avinguda de la Gatassa, entre el passeig de Ramon Berenguer III i la plaça de Serra i Xifra i des de La Rambla fins a l’Ajuntament.

Marc Abril tornarà a ser el director artístic d’una cavalcada amb tretze carrosses, i amb en Tempus i en Tic Tac, que són els encarregats d'aturar el temps la nit de reis. Unes sis-centes persones, entre figurants i professionals, fan possible la Cavalcada.

Per tercer any consecutiu el Parc Central acollirà el Campament Reial. Allí hi haurà les Missatgeres Reials perquè els nens i nenes els donin les cartes amb els seus desitjos. El Campament Reial es podrà visitar del 27 de desembre al 4 de gener, sense cita prèvia.  Amés a més aquest any, al mateix Parc Central, la companyia mataronina Circ Vermut instal·larà una carpa on es podrà veure el seu espectacle Desgavell. Les entrades es podran adquirir al web de www.culturamataro.cat

Els dies 3 i 4 de gener també hi haurà Missatgers Reials a diferents barris de la ciutat.


Activitats culturals
La cultura tornarà a tenir un pes destacat dins la programació nadalenca a la ciutat. Després de l’absència obligada per la pandèmia, la nit del 31 de desembre a l’1 de gener torna l’OCA, la revetlla popular de Cap d’Any, a la plaça de Santa Anna. 

Del 4 de desembre al 8 de gener es podrà visitar l’exposició de pessebres i diorames al local de  l’Associació de Pessebristes de Mataró i a la Parròquia de Sant Josep. També hi haurà altres exposicions relacionades amb el Nadal o amb les joguines com “Goula. Projecte d'art, joc i memòria”, que es podrà visitar al M|A|C- La Presó, “La força d’Els Pastorets" a l’Ateneu de la Fundació Iluro, "Col·lectiva 15x15. Mercat d'Art" al Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, i la mostra artística de Nadal “Fins a tres-cents” a La Destil·leria, entre d’altres.

També s’han programat espectacles teatrals familiars com la "Nit de Reis" o “Plom, el soldadet”, i el 15 de gener el Teatre Monumental s’omplirà de màgia i somriures amb l’espectacle “Un Nadal amb el Mag Lari”. 

La Xarxa de Biblioteques de Mataró organitzen diverses hores del conte especials de Nadal i la Big Band Jazz del Maresme, l’Orquestra de Mataró i la Coral La Nota organitzen els seus tradicionals concerts nadalencs.

Trobareu tota la informació de les activitats culturals al web www.culturamataro.cat

Aquest any des de Cultura Mataró retem un petit homenatge a l'artista Joan Hortós i utilitzarem les seves figures dels Reis per a la imatge dels actes relacionats amb el Nadal i els Reis.


Als webs visitmataro.cat i mataro.cat es podran consultar altres activitats organitzades per les diferents entitats, associacions i serveis de l’Ajuntament a l'entorn del Nadal. També hi ha un programa imprès que trobareu a l’Oficina de Turisme, a la Direcció de Cultura i a l’Espai Mataró Connecta.