Mataró participa de nou al Docs Barcelona i oferirà visionats gratuïts

noticia
Data de la publicació : 11.05.2020

L’any 2018 i 2019 Mataró va formar part de la programació del Docs Barcelona,  dins la secció “DocsBarcelona a Prop”. Les circumstàncies actuals produïdes per la Covid – 19 no permetran celebrar la 23a edició d’aquest prestigiós festival de documentals, de la manera habitual, sinó que s’adapta i es podrà veure a través de la plataforma televisiva Filmin. 

El DocsBarcelona Online se celebrarà en les mateixes dates originalment previstes, del 19 al 31 de maig de 2020. Es podran veure 35 documentals (28 llargmetratges i 7 curts). Més de la meitat estan dirigits o co-dirigits per dones (20 títols) i 19 són òperes primes, aspecte que demostra una constant renovació del panorama del documental. 

Cada una de les poblacions de la xarxa del DocsBarcelona a Prop, com és el cas de Mataró, disposarà de 200 visionats gratuïts que se sortejaran entre la població. Enguany, el festival apropa tota la seva programació al DocsBarcelona a Prop i no es limita a tres úniques propostes com en les passades edicions.

La participació de Matarí dins el festival és possible gràcies a l'Ajuntament de Mataró i de Clack Continguts audiovisuals, cultura i comunicació, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Des del 2017 la capital del Maresme ja acull la iniciativa del Documental del Mes, que presenta mensualment un documental de gran prestigi internacional.