Mataró participa a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb una quinzena d’activitats

noticia
Data de la publicació : 04.10.2021

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Aquesta iniciativa, promoguda pel Consell d’Europa i la Comissió Europea, s’organitza a Catalunya des del 1991. Durant aquests 30 anys centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, han obert les portes i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural. 

El Museu de Mataró, la Nau Gaudí, la Casa Coll i Regàs i el Museu Arxiu de Santa Maria se sumen a la celebració, que sota el lema “Un patrimoni per a tothom” tindrà lloc els dies 9 i 10 d’octubre. Es faran visites guiades a totes les tres seus del Museu de Mataró, a la Nau Gaudí, al campanar de la Basílica de Santa Maria i a la capella dels Dolors, i també tallers familiars i espectacles teatrals.

Diumenge a Torre Llauder s’hi representarà “Iras, al servei de Cleòpatra”, un espectacle teatral de recreació històrica, a cura de l’actriu Assumpta Mercader. Durant el cap de setmana el Museu de Mataró també oferirà les activitats familiars “L’escultura: geometria dinàmica” (Ca l’Arenas) i “Juguem a ser arqueòlegs” (Can Marfà); una visita guiada a la recentment inaugurada exposició “Fes memòria, Plaça Gran” (Can Marfà) a càrrec dels membres del Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM), Carme Puertas, Dolors Zamora i Josep Antoni Cerdà i altres visites a les exposicions actuals de Ca l’Arenas i Can Serra, i també a la vil·la romana de Torre Llauder. 

Per la seva part la Nau Gaudí oferirà dues visites guiades al km0 de l'arquitecte Antoni Gaudí i a la Col·lecció Bassat “Una nau i una col·lecció” i l’activitat familiar “Els arcs intel·ligents de Gaudí”. 

La tarda de dissabte la Casa Coll i Regàs presenta “Les arts modernistes: l’esgrafiat”, una visita guiada en la qual es parlarà de la recuperació i la preservació d'aquestes arts aplicades presents a la casa.

Per últim, el Museu Arxiu de Santa Maria, juntament amb el Grup de Campaners i Catalonia Sacra han programat activitats el matí de dissabte 9 d’octubre. Oferiran quatre visites guiades al campanar de Santa Maria i una visita guiada interpretada en llengua de signes, exclusiva per a persones sordes. 

Per a consultar amb detall totes les activitats consulteu aquí.