Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa

noticia
Data de la publicació : 25.04.2024

Durant el mes d’abril s’han programat una desena d’activitats per commemorar aquesta efemèride.

Per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, a Mataró se celebra des de l’any 2013 el “29 és dansa”, una diada plena d’activitats a l’entorn de la dansa organitzada pel col·lectiu Dans in Vitro i l’Ajuntament de Mataró.

El programa preveu diverses activitats entre les que destaca ‘La Riera balla’. El divendres 26 d’abril aquest eix comercial i de passeig es convertirà en un espai on escoles de dansa i altres entitats compartiran les seves actuacions. El diumenge 28 hi haurà accions de dansa a diversos balcons del centre històric de Mataró, i a la plaça de Can Xammar es farà el ‘BailaQueer’, una ballada social oberta a totes les edats.

El gruix dels actes serà el mateix dia 29, Dia de la Dansa. Al Parc Central tindrà lloc una activitat de moviment dirigida a les escoles d'infantil i primària de la ciutat. Aquest dia també hi haurà accions d’animació als carrers i l’escenificació al Teatre del Cafè Nou dels muntatges ‘Sadnessländ’ i ‘29 minuts’.

La commemoració arribarà també en un espai poc habitual per aquest tipus d’accions com és l’Hospital de Mataró, amb una mostra dels tallers de dansa i ritme que es duen a terme amb persones en processos oncològic. D’aquesta manera es dona visibilitat a com les arts tenen un benefici per a les persones i els familiars que estan en processos oncològics, i com ajuden a la recuperació emocional i física.

Podeu trobar la programació complerta dels actes del Dia Internacional de la Dansa a https://www.culturamataro.cat/diadansa24