Les Sales d’exposicions de Can Palauet acolliran una secció de la Mostra de Cinema de la Biennal de Venècia

noticia
Data de la publicació : 01.09.2020

Del 4 al 12 de setembre a Mataró es podrà veure la Venice VR Expanded,  la secció de realitat virtual de la mostra de cinema italiana, gràcies al treball conjunt del M|A|C i el Festival LAVS amb l’Institut d’Art i Cultura Espronceda de  Barcelona, partner de la Biennale.

Degut a la crisi sanitària la Mostra s’ha volgut obrir arreu del món i  compartir l’experiència a diversos espais públics que poguessin oferir l’experiència immersiva dels projectes seleccionats a la Mostra els mateixos dies.

Així, aquest programa satèl·lit Venice VR Expanded es podrà veure al M|A|C a través del seu projecte resident LAVS Laboratori d’Art Visual i Sonor, en col·laboració amb l’Institut d’Art i Cultura Espronceda de  Barcelona.

A les Sales d’exposicions de Can Palauet hi haurà tres terminals (ulleres de RV connectades a través de les llicències de l’Institut Espronceda) que permetran visionar els 44 projectes seleccionats (31 en competició, 9 fora de competició -Best of VR- i 4 projectes desenvolupats durant la quarta edició de la Biennale College Cinema-VR).

Aquesta programació, doncs, a part de la seu a Barcelona d’Espronceda i Can Palauet, viatjarà per tot el món gràcies a la col·laboració amb diverses institucions, galeries, museus i precursors de realitat virtual internacionals com són PHI Center de Montreal, Stichting Eye Filmmuseum, d’Amsterdam, HTC Corporation–VIVE ORIGINALS de Taiwan, Portland Art Museum & Northwest Film Center de Portland, Espace CENTQUATRE-PARIS  Diversion de París, Nikolaj Kunsthal de Copenhagen, INVR. SPACE de Berlín, Koç University KARMA Lab d’Istambul, Design Center Flacon de Moscú, Comédie de Genève de Ginebra o China Academy of Art-Sandbox Immersive Festival de Hangzhou.

Per a l’exhibició a Can Palauet, es compta també amb la col·laboració de VRNRG, empresa barcelonina de disseny i desenvolupament d’experiències VR, la qual proporciona tot l’equipament necessari i en garanteix les mesures estrictes de seguretat.

Es recomana fer la reserva de dia i hora de visionat.

El programa de Venice Vr Expanded es pot consultar aquí.