Les Festes de l’Aplec de Sant Simó ofereixen una trentena d’activitats per a tots els públics

noticia
Data de la publicació : 24.10.2022

Del 16 al 30 d’octubre el barri mariner de Sant Simó estarà de festa amb prop d’una trentena d’activitats diverses adreçades a petits i grans. Com ja és tradició hi tornarà a haver el ball de pescadors, la cercavila amb la Família Robafaves, l’Àliga de Mataró i els gegants del barri, el concert d’havaneres i una cantada de cançons marineres, entre d’altres. El 28 d’octubre, dia del sant patró, es vendrà el sabre, el dolç tradicional de la festa.

L’aplec d’enguany compta amb una àmplia i variada programació musical amb les havaneres amb el grup Port Bo, música barroca amb el Quartet Barroc de Sant Simó, i el jazz de la Ohio Big Band, entre d’altres.

Tot i que la festa comença el dia 16, el gruix de la programació es concentrarà durant el cap de setmana del 28 al 30 d’octubre. Dissabte 29 hi haurà actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró, cercavila de gegants de la ciutat, castanyada popular i havaneres. Diumenge 30 serà el dia més destacat de l’Aplec. La jornada començarà amb el repic de campanes i la missa, abans de donar pas a la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró que seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors, creat per Pompili Massa l’any 1993, a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro. A la tarda hi haurà un espectacle de màgia i el concert de l’orquestra de cambra infantil de l’Escola de Música El Carreró, per acabar amb la música del Combo Fusion X i la Ohio Big Band. 

Com mana la tradició divendres 28 d’octubre al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes. Durant el dia hi haurà visites a l’ermita i un recital de música de cambra, entre d’altres.    

Podeu trobar tota la informació aquí.