Les Biblioteques Municipals del Maresme presenten la nova guia de recursos

noticia
Data de la publicació : 17.07.2020

Les Biblioteques del Maresme presenten la guia de recursos del 2020, El Maresme es mou per la sostenibilitat, amb el compromís de motivar a la ciutadania en temes tan cabdals com la millora del medi ambient i la sostenibilitat en clau local. La guia estarà disponible a partir del 20 de juliol a les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, i també en versió digital a través d’una aplicació per a dispositius mòbils.

El Maresme és una comarca ecològicament molt diversa i amb una ciutadania preocupada per la millora del medi compartit. Aquesta guia recull propostes molt diverses, com ara la connexió de la biodiversitat forestal amb la urbana, el consum responsable de recursos, l’increment de la recollida selectiva de residus, l’aprofitament de l’aigua o l’eficiència energètica, entre d’altres. Totes les iniciatives representen implicacions personals amb visió cívica per la millora de la vida col·lectiva en una comarca molt acollidora. Cada projecte o proposta s’emmarca dins un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per les Nacions Unides, per prendre consciència social sobre la necessitat de protegir el medi ambient i adquirir uns hàbits de vida més sostenibles.

La guia compta amb uns codis QR que enllacen als vídeos de les iniciatives que es recullen, i que mostren aspectes més específics i concrets de totes elles. Al final de la guia, a la bibliografia, s’han recollit tots els materials relacionats amb propostes relacionades amb el medi ambient, la sostenibilitat i l’ecologia, que es troben a les biblioteques municipals, així com un recull d’altres fonts d’informació local a la xarxa sobre aquesta temàtica. Finalment, també hi ha la versió digital, Bibliosmaresme, accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils.