Les Biblioteques i el Museu de Mataró reprenen les activitats presencials

noticia
Data de la publicació : 12.03.2021

Després de la flexibilització de les restriccions sanitàries, les Biblioteques de Mataró i el Museu de Mataró poden reprendre les activitats presencials. 

Des del dissabte 13 de març el Museu de Mataró tornarà a oferir la seva programació estable de visites guiades i activitats relacionades amb les exposicions i amb la col·lecció. Començarà a Ca l’Arenas Centre d’Art amb la visita guiada a la mostra “Jordi Arenas. Mirades polièdriques” (dissabte 13, a les 18 h) i l’activitat familiar "Una mirada, un traç, un esboç(diumenge 14, a les 12 h). 

A Can Marfà Gènere de Punt el dissabte 20 a les 12 h, hi haurà la visita guiada a l'exposició “Mataró: de Mancos a Djembereng. Paisatge sonor d'una ciutat”, a càrrec de l'associació de creació documental Mapasonor, i diumenge 21 a les 12 h l’activitat familiar “Descobrim els sons de la ciutat” també relacionada amb l’exposició. Per altra banda cal destacar la visita guiada a la mostra “Establiments emblemàtics de Mataró”, a cura de la comissària Pilar González-Agàpito, que es farà dissabte 3 d’abril a les 18 h i a les 19 h a Can Serra Història de la Ciutat. 

Una altra activitat que es recupera és la visita guiada a la vil·la romana de Torre Llauder, cada dissabte a les 12 h. 

Totes les visites i activitats del Museu de Mataró, seguint les mesures de recomanació oficials, són amb inscripció prèvia (93 741 29 30 / [email protected]) i aforament limitat restringit a 10 persones per a Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà, i a 25 per a la visita a la vil·la romana de Torre Llauder.

Les Biblioteques ho faran a partir del pròxim 15 de març i aniran recuperant la presencialitat de les activitats de manera gradual. Es començarà per les hores del conte i els clubs de lectura.

La primera hora del conte es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra el dimarts 16 de març a les 18 h, “Un Circ de contes” a càrrec de Fes-t’ho com Vulguis, mentre que  dimecres 17 de març es farà a la Biblioteca Antoni Comas una sessió de La Petita Hora del Conte, “Dalt del cel”, a càrrec de Cristina Noguer.

La resta d’activitats com són els clubs de lectura per adults es començaran a fer presencialment a les biblioteques a partir de la mateixa data i els clubs de lectura infantils s’aniran reprenent de manera gradual.

Les Biblioteques començaran a activar també les visites escolars amb els centres d’educació de la ciutat. Pel que fa a les proves ACTIC, també es podran fer a la Biblioteca Antoni Comas a partir del dia 15 de març.

Les activitats es faran de manera totalment segura, seguint les indicacions marcades per les autoritats, hi haurà control d’aforament, es respectaran les distàncies de seguretat i serà obligatori l’ús de la mascareta i la higiene de mans amb gels hidroalcohòlic. 

Tota la informació de les activitats la trobareu al web culturamatar.cat.