Les Biblioteques de Mataró presenten la nova guia de recursos Economia Circular

noticia
Data de la publicació : 14.04.2022

A partir del 22 d’abril es podran recollir a les Biblioteques de Mataró i a la Fira de Llibre de Sant Jordi 

Les Biblioteques de Mataró presenten la guia de recursos emmarcada dins una nova línia de guies divulgatives que des de la sensibilització volen apropar a la ciutadania conceptes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits més sostenibles. 

L’economia circular és un nou model de producció i consum que assegura un creixement sostenible en el temps, també impulsa l’optimització dels recursos, minimitzant el seu consum i la generació de residus. Aposta per la reutilització, la reparabilitat, el reciclatge, l’economia compartida, etc., per ampliar la vida útil dels materials i dels productes.

L'objectiu d’aquesta guia és contribuir amb aquest nou model productiu que s’està aplicant a Mataró, a través de la difusió dels diversos projectes que s’estan duent a terme a la ciutat i impulsant canvis de model de consum en les accions diàries de la ciutadania. Per a la seva elaboració s’ha comptat amb la col·laboració de la Càtedra d’Economia Circular i Solidària organitzada per TecnoCampus Mataró-Maresme. 

La guia estarà disponible a partir del divendres 22 d’abril a les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, a la seva paradeta de Sant Jordi i també en versió digital a través del web de les biblioteques. Per complementar aquesta guia, la biblioteca Pompeu Fabra i la biblioteca Antoni Comas han creat un centre d’Interès d’Economia Circular i Sostenibilitat amb una proposta de documents àmplia i variada. 

Les Biblioteques de Mataró es comprometen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la sostenibilitat a través del projecte BibliosMataró +sostenibles. Aquest projecte promou  accions per fomentar la difusió i coneixement de la sostenibilitat i els ODS amb l’objectiu d’aconseguir tots junts un món més just, sostenible i solidari. 

Per difondre hàbits més sostenibles, la Xarxa de Biblioteques de Mataró, en coordinació amb altres agents, participa en la celebració d’efemèrides mediambientals i col·labora en diversos projectes, entre els que podem destacar: Parcs i Biblioteques... naturalment! i la Setmana de la Natura. Se celebraran accions de sensibilització diverses com tallers, exposicions, sortides a entorns naturals, mostres documentals i aparadors culturals, entre d’altres. Enguany, les Biblioteques de Mataró han dissenyat l’exposició “Els ODS: un repte compartit” per divulgar els ODS i donar visibilitat a la seva presència en les diverses accions de les biblioteques mataronines.

Guia sobre l'Economia Circular de les Biblioteques de Mataró (pdf)