Les Biblioteques de Mataró amplien la seva programació a l’estiu amb una cinquantena d’activitats especials

noticia
Data de la publicació : 28.06.2023

Durant els mesos de juliol, agost i setembre els Jardins de les Biblioteques s’omplen de música, teatre i literatura a través del cicle “Empedrat de contes”, dirigit a públic familiar, i “Capvespres als Jardinets”, dirigit a un públic adult.

El cicle “Empedrat de contes” proposa espectacles de petit format de música, titelles i teatre dirigits als petits de la casa  durant els mesos de juliol, agost i setembre als espais exteriors de les biblioteques mataronines. S’han programat un total de 25 hores del conte especial. Les cites seran els dimarts a les 18 h a la biblioteca Pompeu Fabra; a la biblioteca Antoni Comas serà els dimecres a les 19 h  (setembre a les 18 h); i a la biblioteca Popular, a les 19 h, els dijous 6 i 13 de juliol i 3, 17 i 31 d’agost i a les 18 h el dijous 7 de setembre. Dins d’aquesta programació s’oferirà una sessió en llengua de signes catalana. També es farà un especial de l’hora del conte per commemorar els 175 anys del tren Barcelona-Mataró i el centenari del naixement de l’escriptor Josep Vallverdú.

Per la seva part, els “Capvespres als Jardinets” ofereix espectacles íntims, de petit format, de música i literatura en un entorn relaxant i acollidor com és el cas dels jardins de la biblioteca Pompeu Fabra. La cita serà  els dijous al vespre del mes de juny i juliol amb espectacles literaris com “Poem Jazz. Recordant Salvador Riera”, “Poetes elèctrics”, “LA TRAPA. Segueix el conill, o el que tu vulguis”, i el concert amb la DJ Catalina Productions. A més, la Biblioteca Popular celebrarà el divendres 7 de juliol el seu primer aniversari amb l’espectacle literari “El terrible plaer de viatjar”, a càrrec d’Assumpta Mercader.

Enguany les Biblioteques de Mataró col·laboren amb el Festival Nosaltres, dins de la programació + Nosaltres, programant dos espectacles. Divendres 11 d’agost a les 20 h a la biblioteca Pompeu Fabra s’hi farà la lectura dramatitzada “O ara o mai” de la cia. Leactor, i el divendres 18 d’agost també a les 20 h a la biblioteca Antoni Comas el concert de pop electrònic “Cara Antigua”

Les Biblioteques de Mataró conviden a realitzar un nou repte de lectura d’estiu dirigit al públic infantil que caldrà completar abans del 31 d’agost. Els participants han de superar els vint reptes lectors que els hi proposen les biblioteques per aconseguir completar el seu passaport lector i , així,  entrar a formar part de la comunitat de lectors genials de les Biblioteques de Mataró. 

Durant els mesos de juliol i agost s’ofereix una programació de set BiblioLabs, un laboratori de lectura i tardes de jocs de taula.

Podeu consultar tota informació, i confirmar calendari i horaris, al webhttps://biblioteques.culturamataro.cat/