Les arts visuals i sonores i el cinema reflexiu s’instal·laran al M|A|C Presó amb els festivals LAVS i Panòptic

noticia
Data de la publicació : 12.04.2023

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, juntament amb Israel Parra i Raül Sala, organitzadors del Festival LAVS Laboratori d’Art Visual i Sonor, i Elisenda Triadó i Roc Domingo, organitzadors del Festival Panòptic, han presentat en roda de premsa aquests dos projectes residents del M|A|C.

Festival Lavs

LAVS / Laboratori d'Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà enguany la quarta edició entre els dies 21 i 30 d’abril a Mataró. El festival es basa en la relació entre la imatge i el so, i té com a fil conductor la presentació de diferents corrents artístics a través de projeccions, vídeo mapping, videocreacions, instal·lacions, obres interactives i performances, amb una clara aposta per l'experimentació sonora sintètica.

Aquesta cita és una finestra oberta al món, amb la participació de tots aquells artistes locals que vulguin mostrar la seva obra, però també amb la inclusió de propostes nacionals i internacionals que aportin un valor afegit al certamen, convertir-se d’aquesta manera en una cita ineludible per als amants de l'art visual i sonor. Es podrà veure els treballs de noms com Duna Éden, Nikka, White Chief, Dj Harry, Dj Hollow, entre d’altres.

Durant dos caps de setmana els assistents al M|A|C Presó podran gaudir de jam sessions d’electrònica, xerrades, d’instal·lacions amb música generativa, una instal·lació lumínica reactiva, una instal·lació, una instal·lació i vídeo interactiu a partir de fotografia fotoquímica, jocs interactius i projeccions, entre altres. 

El festival fa una aposta clara pels menuts de la casa i programa dues activitats familiars: un tastet d’instruments d’electrònica i un taller de Painter robot en el qual els participants crearan el seu propi robot que pinta sol.

Es pot consultar la programació al web www.lavs.cat.

El LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per l’Ajuntament de Mataró a través del M|A|C Mataró Art Contemporani. En la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’Hotel Atenea Port, Virtual Reality Energy, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept, Aiguamoll Música, INS Santa Eulàlia i Fudació Unió de Cooperadors. 


Festival Panòptic

El Festival, nascut el 2018 per parlar del paper de les noves tecnologies en la nostra vida, continua fidel al seu objectiu: ser un espai de debats i reflexió que permeti mirar de cara al present i al futur. 

El dia 11 de maig el festival s’inaugurarà amb l’obertura de l’exposició El pati del darrere*, a cura d’Azahara Cerezo i la participació dels artistes Paula Artés, José Iglesias G Arenal i el Col·lectiu Estampa. Tot seguit es projectarà Sonne Premiada al Festival de Berlin com a Millor Òpera Prima de la secció Encounters, i seleccionada al Festival de Sevilla 2022 i a l’IndieLisboa 2022, entre altres. L’exposició es podrà visitar fins el 18 de juny.

El festival combinarà la programació entre La Presó i el Cafè Nou i oferirà debats sobre la intel·ligència artificial, programació familiar, exposicions, un vermut electrònic i la tradicional secció oficial de curtmetratges amb sis films que optaran al Premi del jurat i el Premi del Públic del Panòptic 2023.

Podeu consultar tota la programació del festival al web festivalpanoptic.com.

El Festival Panòptic és un projecte resident del M|A|C, organitzat per l’Associació Cultural Panòptic, que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i amb la complicitat del segell Aiguamoll Música, el Bar Cafè Nou i el Capgròs.