L’encesa de llums enceta un cicle de Nadal diferent que comptarà amb un Campament Reial al Parc Central

noticia
Data de la publicació : 01.12.2020

L’encesa de llums enceta un cicle de Nadal diferent que comptarà amb un Campament Reial al Parc Central. El tret de sortida oficial a la campanya de Nadal d’enguany tindrà lloc aquest vespre amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc. Atesa la situació de pandèmia d’aquest any no es farà la tradicional Cavalcada, però els infants es podran acostar al món de Ses Majestats els Reis d’Orient en un Campament Reial instal·lat al Parc Central del 4 de desembre al 5 de gener.

L’alcalde, David Bote; la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, i el regidor de Cultura, Xesco Gomar; han explicat aquest matí en roda de premsa la campanya de Nadal i el Cicle de Reis, que s’ha hagut d’adaptar a la situació d’excepcionalitat degut a la pandèmia de la Covid-19.

Encesa de l’enllumenat i Nadal a Mataró

El tret de sortida oficial a la campanya de Nadal es donarà aquest vespre amb l’encesa de l’enllumenat. Serà en un acte adaptat a la situació actual que comptarà amb la presència de l’alcalde, la regidora de Promoció de Ciutat, el regidor de Cultura, i la regidora adjunta de Cultura, Maria José Pérez, i en Tempus, el personatge que controla el temps del cicle de Nadal. L’encesa de llums es podrà veure en directe a les 20.25 h a Mataró Audiovisual i al web www.mataro.cat.

Cicle de Reis 

La impossibilitat de fer actes multitudinaris ha obligat l’Ajuntament a prendre la decisió de no fer la Cavalcada i substituir la màgia de la nit de 5 de gener per un Campament Reial i una connexió audiovisual amb Ses Majestats els Reis d’Orient.

El Campament Reial s’instal·larà al Parc Central del 4 de desembre al 5 de gener en una carpa on els nens i nenes de la ciutat podran lliurar la carta amb els seus desitjos. L’activitat consistirà en un recorregut per l’univers dels Reis de Mataró, en el qual les famílies veuran personatges que participen cada any a la Cavalcada i diferents sorpreses. En entrar a la carpa, els visitants es trobaran tres grans bústies on podran dipositar la seva carta, la carta es podrà descarregar al web culturamataro.cat.

L’accés al recinte es farà per unitats familiars amb una freqüència de 5 minuts, i la visita tindrà una durada total de 15 minuts.

És imprescindible demanar cita prèvia al web culturamataro.cat. Els horaris de visita són: entre setmana de 17 a 21 h i els caps de setmana de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Els dies 7 i 8 de desembre i la setmana del 28 de desembre al 3 de gener hi haurà sessions de matí i de tarda. Els dies 25 de desembre i 1 de gener la carpa estarà tancada i el dia 26 de desembre només obrirà a la tarda.

A més de poder lliurar les cartes al Campament Reial, també es podrà fer als centres cívics de Cerdanyola, Rocafonda, Cabot i Barba, Pla d'en Boet, Molins i al Mercat de la plaça de Cuba a partir del 21 de desembre als matins.

Pel que fa a la nit del 5 de gener, els Reis d’Orient s’adreçaran als nens i nenes de la ciutat de manera virtual. En una connexió que podran veure a través de Mataró Audiovisual, als webs mataro.cat i culturamataro.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Mataró, Ses Majestats faran un regal als infants de la ciutat obrint una finestra a una part de la seva màgica feina. Els permetran veure el que passa a la carpa quan ja no recullen cartes i descobriran l’activitat frenètica que comporta agafar les cartes, aconseguir les joguines, etc. L’alcalde rebrà els Reis i aquests oferiran un missatge a tots els nens i nenes.

La direcció artística continua liderada per Marc Abril i pel que fa als textos s’ha comptat amb la col·laboració de Ramon Radó.

Al vídeo s’hi veuran representades les entitats que participen sempre a la Cavalcada: ONCE, Fundació El Maresme, els Bombers de Mataró, la Casa d’Andalusia, la Sala Cabanyes, els Capgrossos de Mataró, l’Escola de Dansa Almudena Arsai, la Xarxa d’Espais Joves de Mataró i les associacions de veïns de Vista Alegre, Cirera, Camí de la Serra, Pla d’en Boet, Cerdanyola i Rocafonda.


Pessebres i diorames. Degut a la pandèmia, l’Associació de Pessebristes de Mataró no podrà fer aquest any la tradicional exposició nadalenca. Els pessebres i diorames, però, es podran veure una cinquantena de diorames distribuïts per diferents comerços de la ciutat.