L’Aula de Teatre i l’Escola Municipal de Música de Mataró s’alien en el projecte “Mataró Ciutat Creadora”

noticia
Data de la publicació : 18.10.2022

El curs passat els alumnes de l’Aula de Teatre i els de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) Associació de veïnes i veïns de Peramàs Esmandies i Molins van participar plegats en projectes, juntament amb el col·lectiu SFL Battles, que es van presentar al pati del Cafè Nou, al Centre Cívic Els Molins, a Les Esmandies Casal de Barri i a Can Gassol.

Mataró Ciutat Creadora és un projecte que treballa la cohesió social i territorial a partir de les arts en viu, generant comunicació a través de l’art, noves relacions i nous contactes entre ciutadanes de diferents zones i barris de la ciutat.

Durant l’experiència de la pandèmia a l’etapa de confinament, a l’Aula de Teatre de Mataró van passar coses inèdites. Els tallers es varen haver de reinventar per una necessitat vital de seguir tenint contacte amb les persones. Es va valorar la necessitat de continuar cuidant els vincles i les relacions personals, i buscant espais on això pogués succeir amb una nova normalitat. I es va triar l’espai públic, els barris, la platja, la presó, masies, jardins per presentar els tallers de final de curs de dansa i teatre.

L’Aula de Teatre i l’EMMM, després de l’experiència amb la pandèmia, van veure la necessitat vital que l’alumnat i el professorat tenia de moure’ns i sortir de les aules. És per això que van decidir compartir els seus processos de creació amb el territori, per viure entre tots noves experiències a través de l’imaginari que comparteixen com a mataronins, fonamental per construir la mateixa identitat, individual i col·lectiva, a través de l’experiència artística.

Mataró, com a ciutat històricament acollidora, disposa d’una diversitat cultural molt rica i, com a ciutat creadora, d’un gran nombre de col·lectius i entitats socio-culturals que treballen diferents branques artístiques. Així, la intenció de l’Aula de Teatre i de l’EMMM va ser treballar en un projecte artístic comú, convidant a aquests col·lectius de Mataró a sumar-s’hi, per poder-ho presentar a diferents indrets de la ciutat.

Podeu veure una pinzellada i alguns testimonis en primera persona de la participació de l'Aula de Teatre, l'Escola Municipal de Música de Mataró, l'AV Peramàs-Esmandies, l'AV de Molins i el col·lectiu SFL Battles en el projecte Mataró Ciutat Creadora en aquest enllaç.