L’Aula de Teatre de Mataró participa en el projecte Naturaren Sekretua del País Basc

noticia
Data de la publicació : 02.09.2021

La professora de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Marta Dalmau i quatre alumnes de dansa contemporània de l’escola municipal mataronina estan aquests dies immersos en la creació d’una proposta artística multidisciplinària liderada per la companyia basca Teatro Panta Rhei Antzerkia.

Naturaren Sekretua és una experiència que conjumina art contemporani i naturalesa en el bosc del Gorbeia, al paratge natural de Murua (província l’Álaba). Arts escèniques, música, dansa i intervencions escultòriques en diàleg amb el paisatge, amb l’objectiu d’oferir a l’espectador la possibilitat d’endinsar-se pels camins de l'art en un bosc ple de misteri.

Els dies 2, 3, 4, 5, 9, 10, 11, 12 i 13 de setembre aquest projecte de creació reunirà en una sola proposta més de deu artistes multidisciplinaris del cant, la dansa, la música, la performance, i les instal·lacions escultòriques entorn de la defensa d'una manera de vida més natural i sostenible, reivindicant l'ètica i l'estètica de la naturalesa. L’Aula de Teatre va rebre la trucada de la companyia Panta Rhei perquè aportessin la part de dansa contemporània a partir de quatre alumnes de l’escola mataronina: Zoe Arenós, Aire Balisova, Denis Reigosa i Sara González.

L'eix central de la intervenció és la trobada entre l'art, que projecta la nostra imaginació creadora, la naturalesa, espai generador de l'acte escènic-ritual, i el públic que reconnecta amb les seves arrels afavorint la sensibilitat, l'empatia i la responsabilitat cap al medi natural.

Teatre Panta Rhei Antzerkia compta amb una llarga trajectòria en la dinamització de públics, especialment en el context del medi rural alabès.

Aquests projectes donen solidesa a l’escola municipal mataronina, ja que representa sortir fora de les quatre parets i treballar de manera diferent. Actualment l’Aula de Teatre està treballant en molts projectes d’aquest estil.