L’artista Mohamed L’Ghacham comença els treballs previs per pintar el mural-cartell de Les Santes 2024

noticia
Data de la publicació : 25.04.2024

A partir de la creació del mural, que es pinta en una paret d’un edifici de l’avinguda del Perú, en sortirà el cartell i la imatge gràfica de Les Santes

L’artista Mohamed L’Ghacham ha començat a posar la primera capa d’imprimació a la paret on la setmana que ve pintarà el mural que serà el cartell i la imatge gràfica de l’edició d’aquest any de Les Santes. El mural estarà situat en una paret situada en el número 40 de l’Avinguda del Perú, a la cantonada amb el carrer de Mare Alfonsa Cavin. Els treballs han començat avui i està previst que els acabin a finals de la setmana vinent.

Per a la realització d’aquesta obra artística L’Ghacham es situa en una grua que li permeti treballar amb comoditat i pintar una paret que té unes dimensions de gairebé 80 metres quadrats. Un cop l’obra estigui acabada se’n farà el cartell de la festa major i les diferents aplicacions i elements de marxandatge de Les Santes, com és habitual.

El procés de realització del mural-cartell de Les Santes ha estat participatiu ja que durant tres sessions celebrades al llarg dels mesos de març i abril, un grup de ciutadans voluntaris s’han reunit amb l’artista i li han aportat vivències, records o tota mena de material relacionat amb la festa major, contribuint d’aquesta manera al procés creatiu de l’obra. El procés participatiu obert a tothom l’ha liderat l’Agència d’Entitats de l’Ajuntament  i a més s'ha fet partícip a les entitats del barri i al veïnatge de l'edifici on hi haurà el mural.

El M|A|C - Mataró Art Contemporani serà l’encarregat de fer un seguiment audiovisual de les diferents sessions participatives i del procés de realització del mural. El resultat formarà part d’una exposició que es podrà veure al M|A|C Presó a partir del 5 de juliol.

Podeu anar seguint el procés de creació del cartell al web www.lessantes.cat