L’Ajuntament de Mataró torna a col·laborar en el festival Poesia i +

noticia
Data de la publicació : 30.06.2020

La regidora de Cultura, Maria José Pérez Carrasco ha presidit avui la roda de premsa de presentació del Poesia i+, el festival poètic més important i de referència de fora de la capital, organitzat per la Fundació Palau a Caldes d'Estrac, que arrenca aquest dijous 2 de juliol la seva 15a edició.

Per tal de garantir la seguretat de públic, artistes i personal, el festival es concentrarà enguany al parc de Can Muntanyà i la Fundació Palau, a Caldes d’Estrac, excepte el primer dia, que tindrà lloc com de costum a Canet, l’única població de les que impulsen el festival que pertany a la regió sanitària de Girona. Tot i això, el Festival vol remarcar el suport i el compromís ferm de la resta de municipis que impulsen el festival:Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, i Teià, així com la col·laboració d'Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt.

El festival se celebrarà en un format híbrid, combinant recitals i concerts presencials, amb aforament una mica més reduït de públic, i actuacions retransmeses en directe via streaming, però sense renunciar a l’ànima del festival: una trobada entre públic, artistes i l’entorn natural del Maresme.

El Poesia i + vol ser una taca de tinta que s’expandeix per tot el Maresme i, des del Maresme, arreu. Aquest any, a més, a través de les emissions de recitals en streaming aspira a arribar molt més enllà.

Aquesta hauria estat la quarta ocasió que el festival visita la capital del Maresme, però les dificultats sanitàries i organitzatives derivades de la COVID, ho han impedit. Un dels concerts en streaming del Poesia i + portarà el nom de Mataró

El festival, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània, compta amb un cartell ple de poesia i d'encreuaments creatius. Des de noms destacats de l’escena poètica actual, com els de Bernardo Atxaga, Yolanda Castaño, Jordi Cornudella, Estel Solé, Blanca Llum Vidal, Josep Pedrals i Albert Balasch, i recitals que posen veu a autors com Samuel Beckett (Aina Clotet i Jordi Oriol) i Erri De Luca (Lu Rois i David Fernández), fins a concerts com els de Mishima, Christina Rosenvinge (amb un format especial pensat expressament per al festival), Marialluïsa, Miquel Serra, Clàudia Cabero, Joan Garriga (un dels primers concerts de presentació del seu nou disc), Marina Herlop i Pinan 450f, entre d’altres, passant per formats més experimentals com els de Laia Estruch, María José Llergo, Irene Solà + Estampa, Versonautas i Nois Tutú (David Caño i Gerard Altaió).