L’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Clack impulsen el nou festival “Nosaltres”

noticia
Data de la publicació : 26.06.2020

Neix un nou festival a la ciutat, Nosaltres, que busca liderar la retrobada cultural al Maresme post Covid oferint actuacions musicals, poesia i teatre en directe del 9 de juliol al 27 d’agost. 

“Comunitat. Renaixement. Resistència”. Amb aquesta declaració d’intencions s’ha presentat a Mataró el festival “Nosaltres”, que vol posar al centre la cultura artesanal en directe amb la comunitat després dels mesos de confinament i aïllament pel coronavirus. 

El festival, coorganitzat per l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa mataronina Clack, compta amb el suport d’Òmnium Maresme i la col·laboració d’una vintena d’entitats del tercer sector cultural mataroní. Serà el primer festival post-Covid d’aquestes característiques que es realitza al Maresme i una de les primeres iniciatives culturals a Catalunya després del confinament.

El Pati de Can Marchal acollirà el gruix de la programació del festival els vespres dels dijous de juliol i agost a partir de les 20 h, però també arribarà a altres indrets com el pati de l’Escola Rocafonda o els jardins de la Biblioteca Antoni Comas. Les entrades per a les diferents sessions del festival ja estan disponibles en aquest enllaç.

La cultura de kilòmetre 0, de petit format i de qualitat és la base del festival.

Actes destacats a la programació

El “Nosaltres” començarà el pròxim 9 de juliol amb una actuació de l’actriu mataronina Clara de Ramon i tancarà la sessió la música electrònica del també mataroní Marc Nürel. La programació del festival contempla una taula de debat sobre la comunicació i la cultura post-Covid amb l’escriptora mataronina Care Santos (Premi Nadal 2017), el periodista i director d’El Periódico de CatalunyaAlbert Sáez, i la doctora en sociologia i especialitzada en innovació social, Liliana Royo. 

Entre d’altres, de la programació del “Nosaltres” en destaca la nit especial de Sant Jordi d’estiu (23 de juliol) amb teatre de Xevi Ribas, poesia catalana i castellana i cançó amazic; la ‘Vesprada de poesia Km 0’ (6 d’agost) amb el primer recital a la capital del Maresme de la mataronina Chantal Poch i l’aposta per una mirada cultural jove i femenina amb veus com Suu (30 de juliol), Magalí Sare (13 d’agost), Carla Collado i Laia Llach (20 d’agost) i Gessamí Boada (27 d’agost).

Tota la informació relativa al ‘Nosaltres’ es pot consultar al web nosaltres.clack.cat i a l’Instagram @NosaltresFest, des d’on s’anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del projecte durant els pròxims dies.

El projecte compta amb el suport de les marques mataronines Capgròs, Aliança Mataró, Assegurances Feliu, Assolim i Pous.