La Xarxa Transversal dóna més oportunitats al sector del circ a banda i banda de la frontera

noticia
Data de la publicació : 26.11.2020

El projecte transfronterer “TRAVESIA - PIRINEUS DE CIRC” fa públic els resultats de les seleccions de projectes de creació i acompanyament que es van adreçar al sector artístic, així com l’ampliació de la seva xarxa de programadors, per tal de donar difusió als espectacles.

A la primavera 2020 es van publicar diverses convocatòries dirigides tant a artistes com a programadors del territori. Els vuit socis de projecte, entre els que es troba la Xarxa Transversal presidida per l'Ajuntament de Mataró, anuncien els guanyadors de les diferents convocatòries:

  • 17 nous programadors d'arts escèniques que s'incorporen al dispositiu Itineraris de circ, ampliant la xarxa de programadors de Travesia

  • 9 equips artístics per a la creació  de nous espectacles de circ contemporani

  • 5 equips artístics beneficiaris del dispositiu d'acompanyament ( 2 a Occitània i 3 al País basc)

El projecte de cooperació Travesia té com a objectiu promoure l'ocupació d'artistes de circ mitjançant accions d'acompanyament, per tal de crear i enfortir les relacions entre tots els agents que formen part d'aquest sector professional. Així doncs, en les diferents accions previstes, hi participen artistes de circ, centres de creació, productores, programadors i altres agents culturals de tot el territori transfronterer.

Podeu consultar els diferents guanyadors aquí. 

Travesia - Pirineus de circ és un nou projecte transfronterer França-Espanya per als anys 2020-2022 que té com a objectiu promoure l'ocupació dels artistes de circ en l'espai transfronterer, transformant els mètodes d'acompanyament i adaptant-los per afrontar els nous reptes del sector provocats per la crisi del coronavirus.

El projecte Travesía reuneix 8 socis de l'espai transfronterer França-Espanya: La Grainerie - coordinador (Balma-Toulouse Metropole, 31), Ax Animation (Ax-les-Thermes, 09), Central del Circ-APCC (Barcelona, Catalua), Communauté d’Agglomération Pays Basque-Hameka (Louhossoa, 64), Occitanie en Scène (Montpellier, 34), Xarxa Transversal (10 municipis a Catalunya) i Ajuntament de Bilbao (Euskal Herria).

Travesía és un projecte de cooperació el 2020-2022 amb un pressupost d'1.154.994 euros cofinançat per la Unió Europea en un 65% a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu de POCTEFA és enfortir la integració econòmica i social de l'àrea fronterera.