La Xarxa de Biblioteques de Mataró reprèn les activitats familiars

noticia
Data de la publicació : 26.06.2020

La Xarxa de Biblioteques de Mataró, integrada per la biblioteca Pompeu Fabra i la biblioteca Antoni Comas, reprèn les activitats familiars aquest estiu. A partir del mes de juliol s’oferirà una hora del conte setmanal a cada biblioteca de la ciutat, amb espectacles de petit format de narració de contes dins l’ “Empedrat de contes”. També com a activitat d’estiu partir de dilluns 29 de juny conviden als infants fins a onze anys a un repte de lectura virtual.

La 10a edició de l’“Empedrat de contes” oferirà durant els mesos de juliol, agost i setembre s’han programat 21 hores del conte especial, adreçades a tota la família. La biblioteca Pompeu Fabra oferirà aquesta programació especial cada dimarts a les 18 h i la biblioteca Antoni Comas els dimecres a les 19 h. 

El cicle s’iniciarà amb unes hores del conte de Gianni Rodari, en commemoració del centenari del seu naixement. Rodari va ser un escriptor i pedagog molt destacat en la literatura infantil. 

Seguint les mesures sanitàries i de seguretat actuals, les hores del conte s’oferiran a les parts exteriors de les biblioteques, a l’aire lliure. Es limitaran els aforaments als espais i caldrà l’ús de mascareta i desinfecció de les mans a l’entrada. 

Així mateix les Biblioteques de Mataró també proposa durant aquest estiu un repte de lectura virtual per a nens i nenes fins als onze anys, l’ESTIU&BIBLIOS. L’objectiu és oferir un estiu ple d’activitats com biblioquizs, jocs i manualitats i alhora amb la descoberta de molts llibres recomanats per les biblioteques. Es proposa als lectors i lectores genialsque resolguin una sèrie d’activitats que trobaran a la webculturamataro.cati que cada dia de dilluns a divendres a les 11 h es donaran a conèixer a les xarxes socials de les biblioteques. Les biblioteques proposen als lectors i lectores genials que comparteixin la seva experiència a les xarxes a través del hashtag #estiuibiblios. 


Noves mesures d’ús dels espais de les biblioteques

A partir del dia 1 de juliol es podrà estudiar a les sales de les biblioteques amb limitació de temps de 2 hores. Es farà control d’accés, amb aforament limitat i sense cita prèvia. 

De moment no es donarà el servei de consulta a la sala, ni l’accés lliure a les col·leccions. Les sales infantils continuaran tancades.