La tradicional mostra de bolets a Mataró, afectada per les mesures preventives per frenar el coronavirus

noticia
Data de la publicació : 12.11.2020

La que havia de ser la 36a exposició de bolets del Maresme, prevista per aquesta setmana de novembre a Can Boet - Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, finalment s’ha anul·lat com a mesura preventiva. Es manté però l’oferta educativa a les escoles i es publicaran vídeos divulgatius

L’exposició o mostra representativa de la diversitat de bolets del Maresme s’organitza per la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) des de l’any 1979 (1a edició). Tot i que per a aquesta ocasió ja s’havien previst un seguit de mesures preventives (aforament limitat, reserva d’entrada...) i el programa estava a punt per a la seva difusió, les darreres mesures decretades per la Generalitat de Catalunya van forçar la seva anul·lació. Així doncs, la 36a edició es traspassa al 2021, però es continua treballant en  els materials de suport informatiu que acompanyaran els bolets frescos.

Paradoxalment, aquest any està sent un bon any pels bolets i des del d’octubre s’observava un gran interès de la gent per les activitats a l’aire lliure, amb notícies sobre l’augment de públic i fins i tot la saturació dels espais naturals. Les noves limitacions pel que fa a la mobilitat fan que ara mateix sigui difícil l’activitat boletaire, que paral·lelament està sota el permanent debat de la seva regulació. 

L’organització ha encarregat un parell de vídeos divulgatius, per portar els bolets a casa aquest mes de novembre. Així es manté l’objectiu principal de l’exposició que és donar a conèixer aquests singulars organismes i l’important paper que juguen al medi natural. Els vídeos explicaran com anar a buscar bolets, la importància de la sostenibilitat, i la diversitat en el món dels fongs amb les espècies més representatives (més apreciades o més perilloses) que creixen als boscos del Maresme.

Les restriccions no han afectat l’activitat escolar, ja que s’ha fet un esforç per adaptar els tallers de bolets (que s’ofereixen als nivells d’infantil, primària i secundària) a un format que es pogués fer als centres educatius.