La programació d’arts en viu a Mataró de gener a juliol compta amb 65 espectacles i concerts per a totes les edats

noticia
Data de la publicació : 12.01.2023

Ha començat la temporada d’arts escèniques i música que fins al mes de juliol omplirà de propostes els principals espais escènics i musicals de la ciutat, sobretot a través de quatre cicles: la temporada estable de teatre i dansa, el Sortim en Família, el Fet a Mataró i la temporada musical del Foment Mataroní.


Sortim en família i concerts i espectacles familiars

Teatre, circ, música, titelles i dansa. Els petits de la casa podran triar i remenar entre les deu propostes que com cada ofereixen el Grup Xarxa Mataró i Binixiflat, amb el suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

El Grup Xarxa Mataró ha programat el concert - espectacle “Quotidiafonismes” de

Bufa & Sons (22 de gener), l’humor de “Hats” de la companyia Jam (19 de febrer) i “La motxilla de l’Ada” de Teatre al detall (12 de març).

Per la seva banda, Binixiflat proposa set espectacles variats: “On, com, aigua?” de La Toli Clown (8 de gener), la comèdia esbojarrada i surrealista “Pipa, el titella meravella” de La Puntual (15 de gener), la història d’un gegant que va “Cercant el Sol” de Rocamora, (5 de febrer),  la màgia, circ i titelles amb conscienciació ecològica “Tròpic” de Teia Moner (12 de febrer),  el viatge de “La costurereta valenta” de Xarop Teatre (5 de març) per acabar amb  “Circus” de Jordi Bertran, un treball d’experimentació amb dues tècniques d’expressió artística: el pallasso i la marioneta (19 de març). 

Fora de la programació les famílies podran gaudir del concert del grup El Pot Petit el 4 de juny al Teatre Monumental. 


Fet a Mataró

Una vegada més Can Gassol i el Cafè Nou seran els espais de la cuina de la creació amb el cicle Fet a Mataró. A Can Gassol companyies de circ, dansa, teatre i altres disciplines artístiques s’instal·len uns dies per treballar les noves creacions, abans de mostrar-ho al públic. En aquesta sala ubicada a la plaça de la Pepa Maca s’hi podran veure 6 assajos oberts: “Latung La La en dansa” de David Ymbernon (12 de febrer), “Five Lines” de Frau Trapp (24 de febrer), “Rèquiem” del Col·lectiu QllmEra (5 de maig), “Proxima Centauri” d’Oriol Borràs (19 de maig), “Lady Panda” de Clara Poch (11 de juny)  “Condens” de Magí Serra (25 de març),  L’entrada és gratuïta amb invitació. 

Al Teatre del Cafè Nou ubicat a La Riera, 123, s’hi podran veure espectacles de companyies de Mataró i de la comarca: “Sis petits somriures” del Grup de Teatre La Palmera (22 de gener), “La voz dormida” de La Coquera (10 i 11 de febrer), “Vivir para vivir” de DSBOK2cia (11 i 12 de març), “En estat d’alarma...” de Clownverses (21 i 22 d’abril), el taller participatiu “Fils” d’Antonella d’Ascenzi (19 de maig) que es farà als Jardins de l’antic escorxador i “Història d’una dona” de la companyia – és + (1 i 2 de juliol). El cost de l’entrada d’aquests espectacles és de 10 €, que van íntegrament a la companyia. 

El Teatre del Cafè Nou també acollirà concerts com el de Mireia Vives i Borja Penalba (12 de gener), els mataronins Citto i Sankki (18 de març), Meritxell Neddermann (1 d’abril), aquests dos últims dins el projecte connexions de l’Escola Municipal de Música de Mataró. Al Cafè Nou hi tindran lloc els projectes de la Casa de la Música de Mataró com l’Escenari Vullbolos (4 de febrer), el Projecte Escenes (24 de març) i els Assortits de música i teatre, una iniciativa conjunta de l’Aula de Teatre i l’Escola Municipal de Música de Mataró que es podrà veure en diferents dates des del gener al maig.


Programació al Teatre Monumental

Clara Segura, Marta Marco, Josep Maria Pou, José Sacristán, Carme Portaceli, Laia Santanach, Eduard Farelo i Laura Conejero són alguns dels noms de la nova temporada estable de teatre que començarà el pròxim 5 de febrer i s’allargarà fins al 28 de maig. 

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró està adherida al programa Apropa Cultura, una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. Els dies d’espectacles de la temporada estable el Teatre Monumental posa a disposició dels espectadors uns aparells per millorar l’audició de l’obra.

Fora de la temporada al Teatre Monumental es podran veure altres espectacles i concerts com l’adaptació de l’Odissea que signa la coreògrafa mataronina Maria Rovira (21 de gener), “Un Nadal amb el Mag Lari” (15 de gener), i el concert “La Banda Municipal de Mataró (1912—1936): les músiques d’una època” a càrrec de l’ Agrupació Musical del Maresme, i “La emoción de las coses o la caña dulce de Antonio Machado”, un espectacle de flamenc a partir de versos del poeta, organitzat per l’Associació Mataró Camina, entre d’altres.

Les entrades individuals es poden comprar a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i també al web www.culturamataro.cat/entrades.


Temporada musical del Foment Mataroní

Concerts de cambra, concerts simfònics, sarsueles, cabaret... El Foment Mataroní amb el suport de l’Ajuntament de Mataró del 29 de gener al 2 de juliol proposa 12 concerts i espectacles al Teatre Monumental, a l’Espai F del Foment Mataroní, a l’Ateneu de Fundació Iluro i a l’Església de Sant Josep. 

En aquests espais es podrà veure per partida triple la companyia Rafató Teatre amb “Mamma Mia” (29 de gener) i les sarsueles “El cantar del arriero” (26 de febrer) i “La leyenda del beso” (2 de juliol); “Sibelius & Elgar” de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat (12 de febrer); els recitals de l’Orquestra de Mataró interpretant Beethoven (2 d’abril) i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (25 de març); els concerts de cambra de Nexus Piano Duo (5 de març), Lux Guitar Quartet (23 d’abril), Trio Arcattia (4 de juny) i del Duo Brotons (18 de juny), el cabaret “Jo vull ser miss” de Mousse (7 de maig) i el flamenc “Legado” de Nexus Company (21 de maig).

Tota la informació es pot consultar aquí.